Savukārt portāls "Liepājniekiem" ziņo, ka trešdien, 15. janvārī, Aizputes novada domes ārkārtas sēdē tika precizēts datums, no kura "Latvijas Finierim" ("LF") tiks iznomāta pašvaldības zeme Kalvenes pagastā.

Šajā pat sēdē, kā teikts "Rekurzeme", zemes nomas jautājumu skatot atkārtoti, līgums ar zemes nomniekiem pagarināts līdz 30. septembrim. Savukārt 14. oktobrī tas tiks noslēgts ar "LF".

Aizputes novada dome arī esot atradusi zemi, ko vietējiem zemes nomniekiem piedāvāt vietā. Ja "LF" te tomēr nebūvēs, tad zemi varēšot turpināt izmantot kalvenieši.

Pirms sēdes dome saņēma arī vēstuli ar Kalvenes iedzīvotāju 188 parakstiem "LF" ieceres atbalstam. Taču par šādu iesniegumu ironizē vietējie uzņēmēji. Piemēram, zemnieku saimnieības "Alokšņi" saimnieki Agita un Vladislavs Sudari nojautuši, ka pagstā tiek vākti paraksti, taču pie viņiem pēc tāda neviens nevērsās.

"Mēs neesam pret rūpnīcu un darba vietu radīšanu," apliecina Agita. Tomēr pēc minētās 15. janvāra novada domes sēdes, pagastā izveidojusies saspringta situācija. Kaimiņi viens otru ignorē, pat nesasveicinās ar tiem, kuri sēdē pauduši negatīvu attieksmi pret ražotnes ieceri.

Portālā "Liepajniekiem.lv" vēstīts, ka "LF" Kalvenē plāno atvērt minēto finiera lobīšanas ražotni, kur sākotnēji darbs būtu nodrošināts 40 cilvēkiem, taču ilgtermiņā - līdz pat 300 strādniekiem.

Līdzīgs uzņēmums jau darbojas Rēzeknē.