Darbs pie Aizputes novada pašvaldības izveidošanas sākās jau pērn novembrī, kad šī mērķa sasniegšanai tika izveidota īpaša domes komisija.

Konkursā uz vakanto pašvaldības policijas priekšnieka amatu pretendēja četri kandidāti. Dārzniece izraudzīta kā pārliecinošākā kandidāte uz vakanto amatu. Dārzniece iepriekš strādājusi Valsts policijā, Policijas akadēmijā un četrus gadus vadījusi Kandavas Pašvaldības policiju.

Jankovskis akcentē, ka pašvaldības policijas izveide ir būtiska, jo saskaņā ar likuma “Par policiju” varēs veikt likumpārkāpumu profilaksi, varēs apsargāt un konvojēt par administratīvajiem pārkāpumiem aizturētās personas, apstiprināt pašvaldībai saistošo noteikumus un uzraudzīt to izpildi. Par to pārkāpšanu piemērot administratīvo atbildību un naudas sodu.

Līdz šim sabiedrisko kārtību Aizputē nodrošināja dežūrdienests. Taču tā darbiniekiem nav tādu pašu tiesību kā pašvaldības policijai, tādējādi dežurdienesta darbinieki nevar pilnvērtīgi pildīt pienākumus, kas saistīti ar sabiedriskās kārtības nodrošināšanu novada teritorijā.