29. martā plkst.13 mākslinieka piemiņas pasākums notiks Leo Kokles dzimto māju vietā Jaunalūksnes pagasta Visikuma "Dambīšos", sadarbībā ar Bejas novadpētniecības centru

29.martā plkst.15.00 Leo Koklem veltīts sarīkojums sāksies Alūksnes muzejā. Atmiņās par Leo dalīsies viņa māsa Aina Ķirķe un māsīca Vēsma Kokle-Līviņa. Savukārt Ulda Sedlenieka Alūksnes Tautas teātra "Slieksnis" studijas "Mazais teātris" dalībnieki pasākuma apmeklētājus iepazīstinās ar Leo Kokles laikabiedru atmiņām. Pasākumā gaitā skanēs dziesmas no Latvijas Nacionālā teātra izrādes "Leo. Pēdējā bohēma" Lindas un Danas Berkuļu izpildījumā.

Tāpat Alūksnes muzejā 29.martā, īpaši notikumam par godu Leo Kokles jubilejas izstādē, kas aplūkojama līdz 2. aprīlim, izstādīti mākslinieka darbi no māsas Ainas Ķirķes privātās kolekcijas. Ekspozīcija galvenokārt veidota no mākslinieka māsīcas Vēsmas Kokles-Līviņas privātās kolekcijas darbiem, Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja un Latvijas Nacionālā teātra.

Sagaidot Leo Kokles 90.jubileju, Alūksnes muzejs guvis 2270 eiro lielu Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu projekta "Gleznotājam Leo Koklem – 90" īstenošanai. Projekta gaitā Alūksnes muzejs un biedrība "Kultūras un izglītības centrs STILI" veidos ceļojošu izstādi, organizēs lekcijas par gleznotāja daiļradi, veidos īpašu jubilejas izstādi, kā arī izdos bukletu ar Leo Kokles laikabiedru atmiņu fragmentiem, fotogrāfijām un izrakstiem no viesu grāmatām, tādējādi popularizējot mākslinieka daiļrades daudzveidību.

Vēsturniece Gaļina Kārkliņa Leo Kokli raksturo kā plaša diapazona gleznotājs, kurš bija apveltīts ne tikai ar spilgtām dotībām un jaunrades temperamentu, bet arī ar neizsīkstošu centību, darba mīlestību un stingru paškritiku.