Par dramatiskajām Ziemassvētku kaujām Babītes novadā liecina gan vēstures fakti un cilvēku stāsti, gan arī piemiņas vieta Tīreļos – Antiņu kapi ar pieminekli kritušajiem latvju strēlniekiem. Šīs klusās vietas glabā notikumus, kas risinājušies pirms 96 gadiem - 20. gadsimta 16. – 17. gada ziemā. Un, lai arī kaujas iznākums nebija tāds, kāds cerēts, latviešu strēlnieki pierādīja savu varonību, gribasspēku, bezbailību, mīlsetību pret savu zemi un tautu. Tas viss neapšaubāmi ietekmēja arī turpmāko vēsturisko notikumu gaitu mūsu valsts vēsturē...

Atceres pasākums pie Antiņu kapiem iesākās ar biedrības "Latviešu karavīrs" Pirmā pasaules kara ekipējuma un ieroču demonstrāciju.

Babītes novada pašvaldība sadarbībā ar biedrību "Latviešu karavīrs" organizēja Ziemassvētku kaujas rekonstrukciju. Ar lielu aizrautību atceres pasākuma dalībnieki vēroja Ziemassvētku kaujas rekonstrukciju - operāciju "Mītava". Savu vēsturisko skatījumu uz Ziemassvētku kauju norisi un cieņu pret latviešu strēlniekiem šajā kaujas rekonstrukcijā demonstrēja biedrība "Latviešu karavīrs", sabiedriskais muzejs "Arsenāls", Militāras vēstures rekonstrukcijas klubs "Redut" un Igaunijas militārās vēstures rekonstrukcijas klubs.

Pēc rekrutēšanas un jaunsardzes centra direktora Druvja Kleina uzaicinājumaarī šogad Ziemassvētku kaujās kritušo strēlnieku piemiņas pasākuma ietvaros jaunsarga Svinīgo solījumu deva 60 jaunsargu kandidāti no 502. Kalnciema jaunsargu vienības un 511. Dobeles jaunsargu vienības.

Pasākumā klātesošos uzrunāja Latvijas Republikas aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, kā arī Babītes novada pašvaldības vadība.