Pagājušā gada beigās Baldones sanatorija tika pie jauna īpašnieka, kas sola sanatoriju atjaunot. Tiesa, piebilstot, ka sanatorijas vissenāko ēku, visticamāk, saglabāt neizdosies. Pirmkārt, tas nav rentabli, otrkārt, tā neatbilst mūsdienu sanatorijas prasībām. Tomēr arī šāds risinājums – jauns īpašnieks, teritorijas sakārtošana, tūrisma un medicīnas pakalpojumu pieejamība, Baldones vārda popularizēšana – neapmierina daļu baldoniešu, kas ir sašutuši par iespējamo sanatorijas vēsturiskās ēkas nojaukšanu.

Novada domes opozīcijas deputāti pārmet, ka novada dome ļāvusi nojaukt Baldones sanatorijas vēsturisko ēku. Pērnā gada nogalē Baldones sanatorijas kompleksu iegādājās Baltkrievijas pilsonis Dmitrijs Astašenko ar apņēmību atjaunot sanatorijas kompleksu. Baldones domes priekšsēdētāja Karina Putniņa nesenā (07.08.2014.) radio intervijā, vaicāta, kas notiek sanatorijas kompleksa atjaunošanas procesā, atsaucās uz īpašnieka teikto, ka šobrīd notiekot tehnoloģisko iekārtu projektēšanas, tiekot pētīta ārzemju prakse šādu sanatoriju uzturēšanā, tiekot pētīti normatīvi.

Tāpat K. Putniņa atsaucās uz ēku konstrukciju ekspertīzes rezultātiem un apgalvoja, ka vissliktāk esot saglabājies ārstnieciskais korpuss jeb tautā saukta kūrmāja – tā esot avārijas stāvoklī un ēka esot ārkārtīgi bīstama.

Bažas rosina tas, ka šī informācija tiek pasniegta apgalvojuma formā, bez dokumentāliem pierādījumiem. Tā kā sanatorijas kompleksam ir spēkā esošs detālais plānojums, kas neparedz nojaukšanu un papildus apbūves apjomu, tā maiņas gadījumā projekts jānodod publiskai apspriešanai.

Pēc aculiecinieku teiktā, Baldones sanatorijas kompleksā notiek darbi, un strādnieki stāsta, ka "vecais vannu korpuss tikšot nojaukts".

Šobrīd informācija par ēku tehnisko stāvokli ir ļoti pretrunīga un pamatojums nav pieejams sabiedrībai.

Sanatorijas ārstniecības korpuss savā ziņā ir kultūras piemineklis, un tam ir sava īpašā vieta Baldones vēsturē un baldoniešu atmiņās. Šī ēka ir kā sanatorijas vizītkarte. Iedzīvotāji cer, ka turpmākās darbības Baldones sanatorijas kompleksa atjaunošanā notiks saskaņā ar Latvijas Republikas likumdošanu, Baldones sanatorijas teritorijas detālplanojumu un Baldones novada teritorijas plānojumā teikto, kas nosaka "saglabāt un aizsargāt Baldones pilsētai raksturīgās un vēsturiskās ēkas (arī tās, kurām nav kultūras pieminekļa statuss).".

Šobrīd Baldonē tiek vākti iedzīvotāju paraksti pret kūrmājas nojaukšanu. Baldones iedzīvotāji vēlas dialogu ar domes amatpersonām un pamatotus apsvērumus tālākajām darbībām Baldones sanatorijas kompleksā. Iedzīvotāji arī šokēti, ka vēsturiskās kūrmājas būvgružus Baldones dome iecerējusi pilsētas ielu seguma atjaunošanai.

Savukārt Karina Putniņa norāda, ka sabiedrībai būtu jāizsver, kas Baldonei ir būtiskāk: atjaunota sanatorijas darbība vai ēkas rekonstrukcija iespējami dārgākajā veidā, kas noteikti nav īpašnieka interesēs.