Festivāla gaitā jaunieši rādīja savas prasmes defilē, tērpu demonstrēšanā un aktiermākslā.

Jaunieši savas spēja rādīja individuālo tērpu demonstrētāju konkursā "Top modelis", kurā piedalījās 56 dalībnieki. Dalībnieki rādīja stila un imidža tērpu jeb kā modes pasaulē saka "pret a porter" tērpu, vakartērpu, etnotērpu (tradicionālu vai stilizētu jebkuras tautas tērpu) un avangarda tērpu (tērpu, kas izgatavots no netradicionāliem materiāliem vai arī audums ir izmantots netradicionāli).

Teatralizēto tērpu kolekciju konkursā tika parādīta 21 tērpu kolekcija - gan profesionālu tērpu dizaineru kolekcijas, gan arī tērpu kolekcijas, ko sagatavojuši paši radošie kolektīvi.

Festivālā piedalījās viesi no piecām Lietuvas pilsētām (Viļņa, Kauņa, Paņeveža, Ukmerge, Jonava), kā arī no četrām Latvijas pilsētām - Rīgas, Valmieras, Cēsīm, Gulbenes. Balvus pārstāvēja - pašapziņas celšanas studija "Lote".

Žūrijā strādāja biedrības "Emergo" valdes priekšsēdētāja Elita Drāke, aktrise, dziedātāja, mūziķe Ieva Pļavniece, uzņēmēja Aija Nikolajeva, Vecmāmiņu konkursa direktore Sandra Keiša, dizainere Anna Kerija Studente, Rīgas talantīgo bērnu skolas "Cipsēni" direktore Anamika Goldberga, fotomākslinieks Kaspars Teilāns, horeogrāfe Valērija Olekša, producents, grupas "Forte" līderis Jānis Kļaviņš, tērpu demonstrētāja Elīza Ļistopada, māksliniece no Grieķijas Anna Polyza-Evangelidou, gaismu režisors, producents Ivars Saide.

Titulus individuālo tērpu demonstrēšanā vecuma grupā no trīs līdz sešiem gadiem ieguva - Annija Tiltiņa, Una Niedra, Sabīne Ločmane.

Tituls "Top elegance" vecuma grupā no septiņiem līdz deviņiem gadiem piešķirts Sintijai Vīksniņai. Tituls "Foto modele" - Elīzai Boroduška. Savukārt par "Top avangards" vecuma grupā no desmit līdz 12 gadiem titulēta Paula Poriete.

Par "Top vakartērps" atzīta Alise Barbaniška. Par "Top avangards" vecuma grupā no 13 līdz 18 gadiem - Alise Barbaniška. Par "Top modele" - Viviāna Bukša, "I modele" - Agnese Kaša, savukārt Amanda Saleniece atzīta par "Top stils"; Agita Matule - par "Top vakartērps", Madara Sirmace - par "Top avangards".

Uzaicinājumu startēt Latvijas Talantīgo meiteņu festivālā no Balviem saņēma Viviāna Bukša, Sabīne Ločmane, Sintija Vīksniņa, Elīza Boroduška un Emīlija Zelča, savukārt uzaicinājumu uz konkursu "Little mis World" Turcijā, Antālijā - Agnese Kaša, Viviāna Bukša un Alise Barbaniška.