"Vai jūs esat kādreiz plānojuši lidot kosmosā?" stundu uzsākot, jauniešiem vaicāja Ērenpreiss. Šobrīd šāds jautājums nevienu īpaši neizbrīna, bet 18.gadsimtā neviens nedomāja, ka cilvēks vispār var lidot, skaidroja uzņēmējs Turpmākais viņa stāsts bija par lietu attīstību, mainoties laikmetiem, portālam "Delfi" stāsta akcijas "Iedvesmo mācīties!" rīkotāji.

Stāstot par velosipēdu attīstības vēsturi, Ērenpreiss demonstrēja daudz velosipēdu, fotoaparātu, telegrāfu, telefonu un lidaparātu attēlu, kas atklāja to attīstību līdz mūsdienām. Šādi viesis vēlējās parādīt, ka daudz kas ir iespējams un, ja vien būs ideja un tiks strādāts ar mērķi, tad drīz vien lidosim kosmosā! Viņš mudināja jauniešus ticēt, ka pietiek ar dažiem entuziastiem, lai neiespējamais kļūtu iespējams.

Noslēdzot stundu, kuras vadmotīvis bija risinājumu meklēšana un attīstība, Ērenpreiss skolēniem novēlēja mācīties lidot. Atklājot savu veiksmes formulu, viesis teica: "Viss jau ir galvā! Nav formulas, viss ir darīšanā - vajag daudz strādāt un vajag mērķi!".