Bauskas novada domes deputāti vēlas pēc iespējas ātrāk izmantot arī pārējo ēku: telpas svinīgajām pieņemšanām un laulību ceremonijām, izstāžu zāli, kafejnīcu, ko plānots ierīkot pagrabstāvā.

Deputāts Uldis Kolužs uzskata, ka ēkai būtu japērk pagaidu mēbeles. Viņaprāt, nav pieņemami, ka iedzīvotājiem līdz rudenim liegta piekļuve telpām. Jau tagad daudzi esot interesējušies, kad beidzot Rātsnamā notikšot svinīgā laulību ceremonija.

Savukārt domes priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks norādījis, ka šādi priekšlikumi nav pieņemami, jo tādā gadījumā jārīko papildu konkurss pagaidu mēbeļu iegādei, turklāt vēsturiskās, restaurētās telpās būs radīts neatbilstošs interjers.

Rātsnama rekonstrukcijas mērķis ir izveidot pēc iespējas autentiskāku vidi. Vēsturiskās mēbeles būs kā kopijas dažādu muzeju eksponātiem. Dažas no tām detalizēti izstrādā no jauna, veidojot smalkus grebumus. Šādu mēbeļu izgatavošana ir sarežģīts roku darbs. Vēsturiskās mēbeles izgatavos no masīvkoka, virtuves un biroja mēbeles savukārt ir masveida ražojums no kokskaidu plāksnēm.

Aizvadītajā nedēļā deputāti nobalsoja par 193 227 eiro aizņēmumu interjera aprīkojuma iegādei.

Rātsnamā vēl nepieciešams nopirkt biroja, virtuves, kā arī vēsturiskās mēbeles, vēsturiskos un mūsdienu apgaismes ķermeņus. Iepirkumam un pasūtījumu izgatavošanai raiti ritot, visu nepieciešamo Rātsnamā varētu sagādāt līdz šī gada novembrim.

Bauskas Rātsnama rekonstrukcijas trešajā kārtā paredzēts izlietot 548 723 eiro. No tiem jau apgūti 355 496 eiro, kas izlietoti būvdarbu veikšanai, būvuzraudzībai un autoruzraudzībai. Atlikušo summu – 193 227 eiro plānots izlietot interjera, tostarp vēsturisko mēbeļu un apgaismes ķermeņu, izgatavošanai.