Svētku reizē Olimpiešu parks tika papildināts ar 11 jauniem kociņiem un nu to kopskaits jau pārsniedzis pus simtu.

Šoreiz Olimpiešu parka koku audzi papildināja desmit olimpieši – Jānis Ķipurs, Pāvels Seļivanovs, Dainis Kūla, 2014.gada Soču olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs bobslejā Oskars Melbārdis, Oskars Ķibermanis, Jānis Skrastiņš, Mārtiņš Onskulis, Raimonds Vilde, Jānis Karlivāns, Aigars Fadejevs.

Olimpieši neslēpa pagodinājumu, ka arī viņu stādītie ozoli augs vienā rindā ar divkārtējā olimpiskā čempiona BMX Māra Štromberga, Latvijas leģendārās basketbolistes Uļjanas Semjonovas, olimpiskā čempiona šķēpmešanā Jāņa Lūša un citu Latvijas un pasaules sporta leģendu stādītajiem kokiem.

Svinību otrajā daļā Valmiermuižas pils parkā visi olimpieši un sporta draugi, kuru stādītie koki aug Olimpiešu parkā, tika uzņemti par Olimpiešu parka biedrības goda biedriem un saņēma īpašu goda plāksni. Svētku koncertā ar skanīgām dziesmām priecēja operas mākslinieki Dināra Rudāne un Miervaldis Jeņčs, koncertmeistars Gints Bērziņš, un raito deju soli rādīja Valmieras pagasta jauniešu deju kolektīvs "Sadancis".

Olimpiešu parks ir izveidots 2009.gadā, pēc tam, kad no 2008.gada vasaras Olimpiskajām spēlēm Pekinā BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs mājās pārveda zelta medaļu, bet izcilais olimpietis Jānis Lūsis svinēja ievērojamu jubileju.

Parka izveides idejas autori ir BMX sporta klubs "Tālava". Parks ir unikāls ar to, ka kokus tajā stādījuši gan Valmieras tuvākajā apkārtnē dzīvojoši olimpieši, gan pasaules Olimpiskie čempioni.