Pēdējos budžeta grozījumos, saskaņā ar domes priekšsēdētāja Jāņa Rozenberga teikto, iekļauts plāns par atskurbtuves izbūvi. Tā atradīsies netālu no Cēsu klīnikas vecajā morga ēkā, tāpat aprēķināts atskurbtuves ierīkošanai nepieciešamais finansējums. Projektēšanas darbi tiks uzsākti jau janvāra sākumā. "Gan valsts, gan pašvaldības policija var apliecināt, ka problēma, kas saistīta ar iedzērušiem cilvēkiem, ir ikdiena, tāpēc ceru, ka atskurbtuve atvieglos atbildīgo iestāžu darbu," portālam sacījis Rozenbergs.

Arī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirkņa priekšnieks Jānis Goba portālam atzinis, ka atskurbtuve gaidīta ļoti ilgi, jo saskaņā ar pašreizējo kārtību, aizturētie iereibušie tiek ievietoti pagaidu aizturēšanas vietā, kur tie pavada četras stundas, kas nav pietiekami, lai pilnībā atžirgtu. Sevišķi aktuāla atskurbtuve ziemā, jo tad alkoholu lietojušie, paliekot ārā zem klajas debess, var nosalt.

Ieceri atskurbtuvi ierīkot blakus Cēsu klīnikai likumsargs vērtējot pozitīvi, jo aizturētajam jebkurā brīdī būs pieejama mediķu palīdzība. Dažkārt iereibušajiem ir arī smagas veselības problēmas. Turklāt ierastā kārtība paredz, ka pirms ievietošanas atskurbtuvē, aizturēto vispirms nogādā slimnīcā uz veselības pārbaudi.

Cēsu klīnikas medicīnas direktore Anda Skrastiņa portālam minēja, ka ikdienā jo bieži nākas uzņemt iereibušus cilvēkus, sevišķi nedēļas nogalēs.

Līdz šim Cēsīs prakse bijusi tāda, ka, ja slimnīcā nogādāto iedzērušo nebijis iespējas nogādāt mājās, klīnikas personāls ļāvis tam pārnakšņos turpat, lai gan nopietnu veselības traucējumu nebija. Atskurbtuve novērstu situācijas, kurās slimnīcas pacientam ir jāguļ blakus alkoholiķim, kurš smako un neadekvāti uzvedas.