Patlaban uzņēmuma darbība ir pārtraukta. Bez darba palikušie līgumu slēdza ar uzņēmēju Edgaru Kurmeli. Līgumā sacīts, ka algu izmaksās ik mēnesi līdz desmitajam datumam, taču alga aizvien kavējusies, laikrakstam stāstījuši darbinieki.

Darbinieki arī neizpratnē, kāpēc uzņēmums, kura produkcija bija pieprasīta, tik pēkšņi pārtraucis darbību. Uzņēmuma vadītāja mobilais telefons ir atslēgts, saziņa notiekot elektroniski. Strādājošie sevišķi nobažījušies par to, ka darba attiecību pārtraukšana oficiāli nav noformēta. Tādējādi viņi nevar saņemt ne bezdarbnieka pabalstu, ne arī pieteiktos citā darbā.

"Latvijas cepumu nams" darbinieki apņēmušies par savām tiesībām cīnīties. Uzņēmuma darbiniece Biruta Sekace laikrakstam teikusi, ka patlaban būtiskākais ir nokārtot juridiskās formalitātes ar līdzšinējo darba devēju.

"Laiks iet, bet nekas vēl nav atrisinājies. Cik ilgi vēl varam dzīvot kā ķīlnieki? Mums taču vajag iztikas līdzekļus. Mums visiem jāmaksā par dzīvokli, jāuztur ģimenes," teic Biruta, kura uzņēmumā nostrādājusi piecus mēnešus. Par pēdējiem diviem atalgojumu nav saņēmusi.

Darbinieki tuvākajā laikā plāno tiesā iesniegt uzņēmuma maksātnespējas procesa pieteikumu, cerot, ka problēmas risināšana pavirzīsies uz priekšu.

Valsts Darba inspekcija (VDI) uzņēmuma valdei nosūtījusi uzaicinājumu ierasties uz pārrunām, taču tas tiek ignorēts. Turklāt VDI ir apsekojusi uzņēmumu, taču tur nevienu sastapt neizdevās. Vadībai nosūtīts uzaicinājums ierasties inspekcijā un sniegt paskaidrojumus, uzrādīt pieprasītos dokumentus. Uzaicinājums tika ignorēts.

VDI nosūtījusi atkārtotu uzaicinājumu. "Līdz šim uzņēmuma pārstāvji paskaidrojumus nav snieguši, tāpēc izskatām iespēju amatpersonām piemērot administratīvo sodu par valsts amatpersonu likumīgo prasību nepildīšanu. Nosūtīts atkārtots uzaicinājums, lai varētu saprast, cik ilgi algas nav maksātas," skaidro VDI pārstāvis Aivis Vincevs. Šādā situācijā būtiski, lai darbinieki rīkotos paši, iesniedzot pieteikumu maksātnespējas procesa uzsākšanai, laikrakstam teicis Vincevs.