Konkurss risinājās no 9.līdz 11.aprīlim Daugavpils novada Kultūras centrā un tas ir viens no noīmīgākajiem mūzikas skolu notikumiem Latvijā, teic Naujenes Mūzikas un mākslas skolas direktors
Spodris Kačāns.

Pavisam tajā piedalījās 120 dalībnieki un 60 pedagogi no 44 mūzikas skolām un vidusskolām. Šogad konkursā bija sevišķi plaša starptautiskā pārstāvniecība - no 8 valstīm. Akordeonisti pārstāvēja Latviju, Lietuvu, Poliju, Baltkrieviju, Bosniju un Hercegovinu, Krieviju, Ukrainu un Serbiju.

Audzēkņus vērtēja starptautiska žūrijas komanda.

"Grand Prix" balvu mūzikas skolu 1.līdz 4.klašu kategorijā ieguva Rīgas Domes Juglas Mūzikas skolas 4.klases audzēknis Iļja Talatins (skolotāja Gaļina Siņicina), savukārt 5.līdz 7.klašu kategorijā - Mogiļevas Valsts mākslas ģimnāzijas-koledžas (Baltkrievija) 7.klases audzēkne Jekaterina Gaidukova (skolotāja Jeļena Dorošenko).

Arī mūzikas vidusskolu kategorijā triumfēja Mogiļevas Valsts mākslas ģimnāzijas-koledžas (Baltkrievija) audzēknis Mihails Volčkovs (skolotājs Grigorijs Čibisovs).

"Grand Prix" balvas (katra 100 eiro apjomā) sarūpēja Daugavpils novada dome, Naujenes pagasta padome un Naujenes Mūzikas un mākslas skola.