Novadu dienas gadatirgū vietējie amatnieki un mājražotāji prezentēja un pārdeva maizi, gaļu, sieru, izstrādājumus no koka, tekstila, keramikas, adījumus, kūpinājumus, mājas vīnu, marmelādi, dabīgās sulas, grāmatas, suvenīrus, tējas un pinumus.

Svētku lielkoncertu iesāka četru pagastu radošie kolektīvi un dalībnieki no lielās Daugavpils novada pagastu saimes, kas šogad tika īpaši cildināti – tie ir Demene, Kalkūne, Medumi un Svente. Šiem pagastiem šogad tika veltīta arī fotogrāfiju izstāde, caur kuru novada dienu apmeklētāji varēja ielūkoties šo četru pagastu tuvplānos.

Vietējie Daugavpils novada ražotāji, kā arī tirgotāji un amatu meistari no citiem Latvijas novadiem pārsteidza apmeklētājus ar daudzveidīgo produkciju - sieru, medu, maizi, dārzeņiem, vīnu, dekoratīviem stādiem, augļiem un ogām, rokdarbiem, rotām un izstrādājumiem no koka, māla, dažāda veida un formas pinumiem, ārstnieciskajām tējām, izstrādājumiem no kokvilnas un lina.

Ikvienam apmeklētājam bija iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, iesaistīties dažādās sporta aktivitātēs, apskatīt Džeinas Saulītes fotogrāfiju izstādi "Viensētu koka arhitektūras savdabība Dienvidlatgales ainavā", kā arī nogaršot Lauku gardumu ielas ēdienus.