Nominācijā "Novada labākā vispārizglītojošā skola sporta darba organizācijā" par uzvarētāju atzīta Sventes vidusskola.

Par uzvarētāju nominācijā "Novada labākā pagasta pārvalde sporta darba organizācijā" kļuva Naujenes pagasta pārvalde, kas var lepoties ar vīriešu basketbola komandu, kura jau otro gadu ir novada labākā komanda.

Par novada labāko sportisti atzīta Naujenes jaunatnes iniciatīvas un sporta centra airēšanas trenere Ludmila Ivanova, kura kļuva par Tamperes (Somija) starptautiskās regates uzvarētāju.

Savukārt titulu "Novada labākais sportists" jau trešo gadu pēc kārtas izcīnīja svarbumbu cēlājs, sporta meistars Edgars Pavlovskis no Laucesas pagasta. Pavlovskis ir visu piecu Latvijas kausa izcīņas posmu uzvarētājs, Latvijas čempions divcīņā un garajā ciklā. Veiksmīgi startējis arī Pasaules čempionātā.

Par novada labāko jauno sportisti ir atzīta svarbumbu cēlāja Ksenija Kislova no Skrudalienas pagasta, kura ir izcīnījusi Latvijas jaunatnes un junioru čempiones titulu svara kategorijā līdz 58 kilogramiem.

Nominācijā "Novada labākais jaunais sportists" uzvarētāja titulu izcīnīja Aleksejs Vasiļjevs – svarbumbu cēlājs no Biķernieku pagasta, kurš 2013. gada Eiropas čempionātā jauniešiem izcīnīja zelta medaļu garajā ciklā, sudraba medaļu – divcīņā un bronzas godalgu – stafetē.

Par uzvarētāju nominācijā "Novada labākais treneris individuālajos sporta veidos" tika atzīts novada izlases komandas sabiedriskais treneris svarbumbu celšanā – Ivans Gaļašs, kura audzēkņi izcīnījuši godalgotas vietas Pasaules junioru un vīriešu čempionātā, kā arī Eiropas jauniešu, junioru un vīriešu čempionātos.

Par novada labāko sporta veterāni tika atzīta Kristīna Markoviča, kura pārstāv novada sporta klubu "Vārpa-D".

Titulu "Novada labākais sporta veterāns" ieguva naujenietis, Starptautiskās svarbumbu meistaru konfederācijas starptautiskās klases sporta meistars svarbumbu celšanā Vladislavs Petrovs, kura kontā ir 30 godalgas dažādos vingrinājumos svara kategorijā līdz 105 kilogramiem, kā arī vairāk nekā 30 Pasaules un Eiropas veterānu rekordi svarbumbu celšanā (vecuma grupā 70+).

Nominācijā "Novada labākā sporta spēļu komanda": Kalupes pagasta futbola komanda, Višķu pagasta vīriešu basketbola komanda, Vecsalienas pagasta vīriešu volejbola komanda "Červonka", hokeja komanda "Aisbergs" no Kalupes pagasta.

Titulu "Novada labākā sieviešu sporta spēļu komanda" izcīnīja Kalupes pagasta sieviešu basketbola komanda, kura šogad var lepoties ar 2.vietu Latgales reģiona čempionātā, 1.vietu Preiļu novada atklātajā čempionātā un Daugavpils novada basketbola čempiona titulu dāmu konkurencē.

Novada labākie sporta spēļu treneri: Kalupes pagasta futbola komandas sabiedriskais treneris, novada jaunatnes hokeja komandas "Kalupe", Kalupes pagasta pieaugušo hokeja komandas "Aisbergs" un Kalupes pagasta sieviešu basketbola komandas sabiedriskais treneris - Aleksandrs Vabiščevičs. Novada un Naujenes pagasta vīriešu basketbola izlases komandas sabiedriskais treneris Edgars Kucins.

Novada veterānu izlases komandas un Vecsalienas pagasta vīriešu volejbola komandas sabiedriskais treneris Vjačeslavs Moskalenko, kura vadītā novada veterānu izlase izcīnīja trīs godalgotās vietas Latvijas pašvaldību sporta veterānu senioru spēļu finālsacensībās.

Nominācijā "Novada labākais sporta spēļu tiesnesis" par uzvarētājiem tika atzīti: basketbola tiesnesis Sergejs Pavlovs, futbola tiesnesis Ivars Caune no Kalupes pagasta. Volejbola tiesnesis Sergejs Novikovs no Sventes pagasta.

Nominācijā "Novada sportiskākā ģimene" par uzvarētājiem tika atzīta Rokjānu ģimene no Līksnas pagasta.

Novada domes Atzinības rakstu par mūža ieguldījumu sporta attīstībā un Daugavpils novada vārda popularizēšanu saņēma novada vecākais aktīvais sporta veterāns Romāns Saušs, kurš aizvadītā gada nogalē svinēju 80. gadu jubileju.

Balvu nominācijā "Par mūža ieguldījumu Daugavpils rajona un novada sportā" saņēma kalupietis Staņislavs Stašulāns – Daugavpils rajona un novada, Latgales un Latvijas veterānu sacensību dalībnieks vieglatlētikā.