Mediķis ir absolvējis Kara medicīnas akadēmiju un pēc Ukrainas standartiem ir augstākās kvalifikācijas traumatologs, laikrakstam teikusi Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāja Inta Vaivode. Abi esot vienojušies sazināties, lai varētu informēt Ukrainas ārstu, kādi noteikumi jāievēro, lai viņu varētu pieņemt darbā.

Kā iemeslu vēlmei pārcelties uz Daugavpili, ārsts slimnīcas vadītājai esot minējis to, ka Slovjanskā ir karš un ka vienīgā iespēja ir bēgt, atrodot darbu kādā no viņam pazīstamām valstīm.

Pērn Daugavpils slimnīcā darbu sācis ķirurgs no Baltkrievijas, kurš trīs mēnešu laikā izturēja visas nepieciešamās pārbaudes, iemācījās latviešu valodu un pašlaik gatavojas eksāmeniem, kas nepieciešami, lai Latvijā saņemtu ķirurga sertifikātu. Slimnīcas vadītāja pārliecināta, ka valsts valodas eksāmenu augstākajā līmenī ārsts nokārtos.

Daugavpils slimnīcā trūsk visu specialitāšu ārstu. Ārstu nepietiekamības dēļ slimnīcai ir problēmas sastādīt dežūru grafikus. Risinājums šai situācijai - neatteikt darbu trešo valstu mediķiem.