Kā pastāstīja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, pirms nedēļas Daugavpilī policijas reida laikā vienas dienas laikā tika sākti četri kriminālprocesi un aizturētas četras personas.

Kriminālprocesu izmeklēšanas gaitā policijas darbinieki konstatēja un atsavināja dažāda veida narkotiskas un psihotropas vielas, tostarp arī metamfetamīnu un marihuānu.

Saistībā ar aizliegto vielu realizāciju vai glabāšanu aizturētās personas jau agrāk bija nonākušas policijas redzeslokā.

Turpinot operatīvo pret aizliegto vielu apriti vērsto darbu, vakar, 1.aprīlī, Daugavpilī sākts vēl viens kriminālprocess par narkotiku realizāciju un atsavināti 22 grami marihuānas. Saistībā ar šo noziegumu Kriminālpolicijas darbinieki pārbauda divus vīriešus.

Saistībā ar narkotisko un psihotropo vielu nelikumīgu apriti Daugavpilī, policija turpina intensīvu darbu, organizējot dažādus profilaktiskus un operatīvus pasākumus.

Par likumpārkāpumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu apriti, vainīgajām personām paredzēti bargi sodi - līdz pat brīvības atņemšanai uz 15 gadiem.