Jau vairākus gadus izveidojusies tradīcija Daugavpils dzimšanas dienas svinības iesākt pilsētas mikrorajonos. Arī šogad ikviens aicināts uz svētku koncertiem, kuros piedalīsies estrādes dziedātāji un dažādu žanru dejotāji.

Koncerti sāksies ikdienas plkst.18.00: 3.jūnijā - Jaunajā forštatē, 4.jūnijā - Ruģeļos un 5.jūnijā - Ķīmiķu mikrorajonā.

6.jūnijā, piektdien, plkst.17.30 skatītāji aicināti uz Daugavpils Kultūras pili, kur notiks Raimonda Paula, Latvijas Radio bigbenda un solistu koncerts.

Plkst.17.30 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā notiks muzikālo grupu koncerts, bet plkst.21.00 Vienības laukumā koncertu sniegs Latvijas leģendārā grupa "Jumprava".

7.jūnijā, sestdien, visas dienas garumā svētki izvērsīsies Rīgas ielā.

Plkst.10.00 svētku dievkalpojums "Veltījums pilsētai" Sv. Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcā.

No plkst.11.00 līdz 20.30 uz sešām koncertu skatuvēm uzstāsies estrādes solisti, popgrupas, austrumu deju dejotājas, cirka un citu žanru pārstāvji.

No plkst.10.00-18.00 pie t/p "Solo" notiks ielu sporta sacensības, bet Rīgas ielas skulptūru dārzā aicinās Daugavpils skolu "Izglītības pilsētiņa". Dienas garumā Dubrovina parkā izvietosies pilsētas svētku tirdziņš, atrakcijas bērniem un kafejnīcu tīkls ar garšīgām uzkodām.

Plkst.14.00 aicinām visus uz svētku gājienu pa Rīgas ielu, pēc kura uz galvenās koncertu skatuves Vienības laukumā plkst. 14.45 notiks Pilsētas svētku atklāšana. Turpinājumā uzstāsies Daugavpils akordeonistu orķestris, jauktais koris "Daugava", bērnu vokālā studija "Pērlītes", Daugavpils sadraudzības pilsētas Vitebskas radošie kolektīvi: "Prostori", grupa "Inspektor ŽUFF", deju kolektīvs "Ļavoņiha".

Koncertu stafeti turpinās "Big Al & The Jokers" un plkst. 21.00 koncertu virkni noslēgs grupa "Bi2". Plkst. 23.00 Daugavmalā skatīsimies svētku uguņošanu, un tie, kas vēlēsies svētku turpinājumu – to varēs darīt līdz rītam nakts diskotēkā Olimpiskajā centrā.

8.jūnijā, svētdien, svētki turpināsies Daugavpils cietoksnī.

Aicinām gan daugavpiliešus, gan pilsētas viesus iepazīties ar cietokšņa senatni, tā attīstības posmiem, apmeklēt Marka Rotko mākslas centru un ļauties aktīvai atpūtai kopā ar koncertu māksliniekiem, bruņinieku rekonstrukciju meistariem, svētku tirdziņa dalībniekiem un bērnu atrakciju veidotājiem.

No plkst.12.00 līdz 14.00 mēģinās uzstādīt pasaules rekordu smagās automašīnas vilkšanā, plkst.14.00 notiks Līgavu parāde, plkst.18.00 - Noras Bumbieres dziesmu koncerts ar Sabīnes Berezinas, Samantas Tīnas, Viktora Lapčenoka, Žorža Siksnas, Māras Bumbieres u.c. solistu piedalīšanos, plkst. 20.00 – profesionālā pūšamo instrumentu orķestra un solistu koncerts. Sevi prezentēs bruņinieki, Argentīnas tango dejotāji, notiks zumbas, sporta un mākslas vingrotāju, parkour u.c. dalībnieku paraugdemonstrējumi.

Plkst. 18.00 – stadionā "Lokomotīve" notiks spīdveja sacensības.( ieeja ar biļetēm)
Plkst. 22.30 – Vienības laukumā svētki izskanēs ar Strūklaku un uguns teātra šovu.

Ar visu svētku programmu var iepazīties – www.daugavpils.lv