Šī bija jau sestā reize, kad DU rīkoja zināšanu un mūžīgās jaunības simbola - Hesperīdas zelta ābolu - DU gada balvas zinātnē un Studentu padomes Gada balvas pasniegšanas ceremoniju.

Pretendentus balvām izvirzīja DU Zinātnes padomes izveidota ekspertu komisija septiņu cilvēku sastāvā, tai skaitā Latvijas Zinātnes Padomes atzīti eksperti dažādās zinātņu grupās.

"DU Gada balvu zinātnē 2013" saņēma Humanitārās fakultātes Komparatīvistikas institūta asociētā profesore, Dr.philol. Jeļena Koroļova par nozīmīgiem pētījumiem lingvistikas un dialektoloģijas jomā un Daugavpils Universitātes vecticības izpētes skolas veidošanu

Tāpat balvu pasniedz arī Dabaszinātņu un matemātikas fakultātes Matemātikas katedras profesoram, Dr.habil.math. Feliksam Sadirbajevam par nozīmīgiem pētījumiem parasto diferenciālvienādojumu kvalitatīvās teorijas jomā un Daugavpils Universitātes starptautiskās atpazīstamības veicināšanu.

"DU Gada balvu jaunajam zinātniekam 2013" pasniedza Sociālo zinātņu fakultātes Sociālo pētījumu institūta pētniecei, Dr.psych. Margaritai Ņesterovai par nozīmīgu pētījumu veikšanu sociālās psiholoģijas jomā un aktīvu iesaistīšanos Daugavpils Universitātes zinātnisko pasākumu organizēšanā.

Nozīmīgais apbalvojums tika pasniegts arī Dabaszinātņu un matemātikas fakultātes Sistemātiskās bioloģijas institūta vadošajai pētniecei, PhD Tatjanai Kramai par izciliem zinātniskajiem sasniegumiem ekoloģiskās imunoloģijas jomā un ieguldījumu Daugavpils Universitātes starptautiskās atpazīstamības veicināšanā.

No 82 pieteiktajiem pretendentiem Studentu padomes gada balvai pārstāvji no dažādām DU fakultātēm un Studentu padomes izvēlējās pa uzvarētājam katrā nominācijā, izvērtējot studentu sasniegumus aizvadītajā gadā.

Par "Gada labvēli" atzina SIA Latinsoft valdes locekli Sergeju Simonovu.

Par "Gada notikumu" titulēja jaunā Dabaszinātņu un inženierzinātņu laboratoriju korpusa vēstījuma un pamatakmens iemūrēšanu, pateicoties akadēmiķiem Arvīdam Barševskim un SIA "Latvijas Energoceltnieks" valdes loceklim Didzim Vītolam, kā arī UNESCO katedras izveidi DU, pateicoties profesores Ilgas Salītes ieguldījumam.

Kategorijā "Gada darbinieks" uzvarēja Daugavpils Universitātes direktors Pēteris Kokins.

Kā "Gada sasniegums" tika titulēta veiksmīga un atpazīstama Daugavpils Universitātes vizuālā dizaina izveide, pateicoties Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļas datordizainerei Ditai Kicejai-Slavickai.

Par "Gada studentu" atzina Humanitārās fakultātes trešā studiju gada akadēmiskās bakalaura studiju programmas "Vēsture" studentu Jāni Brišku.

Kategorijā "Gada mācībspēks" uzvarēja Humanitārās fakultātes Vēstures katedras docente, Dr. soc. sc. Ilze Šenberga.