Šogad daudz slimo bērni. Reģionālās slimnīcas vadītājs Aivars Zdanosvskis informēja, ka šogad ir smaga gripa ar daudzām komplikācijām Visizplatītākā ir pneimonija, jauna ir saslimšana ar heimorītu.

Kopumā no epidēmijas sākuma stacionārā ievietoti 231 slimnieks, no tiem 138 bērni. Gripa parasti ilgst 4-5 dienas.

Daugavpilī saslimstība ar gripu ir nopietna, bet speciālisti seko situācijai un rekomendē atturēties no masu pasākumu apmeklēšanas.

Gripai ir akūts sākums, pāris stundu laikā pieaug temperatūra pār 38 grādiem. Ļoti stipri lauž kaulus un ir sāpes acīs- tie ir pirmie gripas simptomi. Sakumā temperatūru līdz 38 grādiem nav vēlams samazināt, bet ja tā turas vairākas dienas, jāgriežas pie ārsta, jo tas var liecināt par sarežģījumiem. Ārsti nerekomendē lietot aspirīnu, kā temperatūru mazinošu līdzekli, jo var būt spēcīgi izsitumi.

Runājot par vakcinācijas efektivitāti, Aivars Zdanovskis apliecināja, ka prakse rāda- potētie neslimo, vai pārcieš slimību vieglāk.

Situācija izglītības iestādēs nav dramatiska. 85% skolēnu skolas apmeklē. Sliktāka situācija ir bērnudārzos- 40% neapmeklēs bērnudārzus. Izglītības iestāžu administrācija seko profilakses pasākumiem un nepieļauj slimu bērnu un personāla atrašanos mācību iestrādēs. Sakarā ar gripas epidēmiju Daugavpilī tiek ierobežoti masu pasākumi.