Dobeles novada Izglītības pārvaldes vadītāja Maruta Vaļko informēja, ka Dobeles novada pašvaldība vēl šā gada 27.februārī pieņēma lēmumu "par Dobeles novada izglītības iestāžu likvidāciju un reorganizāciju" un informēja IZM, lai saskaņotu šo domes lēmumu.

Šis lēmums ir saistīts ar 2010.gadā izstrādāto un pieņemto Dobeles novada vispārējās izglītības iestāžu tīkla attīstības koncepciju 2010.-2015.gadam, un ir saņēmis IZM saskaņojumu par visām izglītības iestādēm, skaidroja Vaļko.

Lēmums stājas spēkā no šā gada 31.augusta un tas nosaka, ka Lejasstrazdu pamatskola un Krimūnu pamatskola tiks reoganizētas par sešu klašu sākumskolām, savukārt Naudītes pamatskolu reorganizēs par pirmsskolas izglītības iestādi "Naudīte", bet Dobeles bērnu un jauniešu centru nolemts likvidēt.

Saistībā ar personālu lēmuma izpilde notiek atbilstoši Darba likumā noteiktajām normām. Pedagogi, tehniskie darbinieki un vecāki ar lēmumu ir iepazīstināti. Pamatojoties uz sešu klašu sākumskolas mācību plānu, skolas direktors izvērtē pedagogu skaitu un iespējamo slodzi no 1.septembra.

Pedagogu darba slodzi aprēķina atbilstoši izglītojamo skaitam un tarifikācijai. Darbiniekiem tiek piedāvāti grozījumi darba līgumā vai uzteikumi iestādes likvidēšanas gadījumā, skaidroja Dobeles novada Izglītības pārvaldes vadītāja.

Attiecīgā vecuma izglītojamie Dobeles novadā ir nodrošināti ar iespēju mācīties citās novada izglītības iestādēs. Dobeles novada pašvaldība sedz visus izdevumus, kas saistīti ar izglītojamo pārvadāšanu. Sabiedriskajā transportā skolēni izmanto viedkartes (e-talonus).

Kā ziņots, Latvijas izglītības iestāžu tīkls būs tāds pats kā līdz šim, 6.jūnijā žurnālistiem paziņoja izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V), vēl piebilstot, ka ar 1.septembri tiks reorganizētas 14 mācību iestādes.

Šo pretrunīgo viedokli Druviete skaidroja ar lielo skolu skaitu: "Latvijā ir vairāk nekā 800 skolu. Pašreiz pārmaiņas notiek 14 skolās. Tas ir pietiekams pamats apgalvojumam, ka būtiskas pārmaiņas Latvijas skolu tīklā nenotiek."

Šādas, pēc ministres domām, nebūtiskas izmaiņas skars aptuveni 400 skolotājus un teju 2000 skolēnu 13 pašvaldībās. Lejasstrazdu pamatskolas direktore Elfrīda Vaškēviča atklāja, ka līdz ar pamatskolas reorganizāciju, nosakot, ka tajā izglītību nodrošinās tikai līdz sestajai klasei, trīs skolotāji paliks bez darba.