Potenciālo ciema valdes pārstāvju sarakstā nonāca visi līdzšinējie tās locekļi, kuri valdē nostrādāja visus četrus gadus. Tiem pievienojās arī pārējie klātesošo izvēlētie pretendenti — pavisam 16 cilvēki.

Lielas izmaiņas valdes sastāvs tomēr nepiedzīvoja. Iedzīvotāji lēma, ka tajā jāstrādā līdzšinējajam ciema valdes priekšsēdētājam Jānim Dambītim, līdz šim administratīvos pienākumus veikušajai Veltai Šteinei, līdz šim par sociālajiem jautājumiem un veselību atbildīgajai Ingrīdai Liepai, līdz šim par kultūras un izglītības jautājumiem atbildīgajai Dzintrai Tauniņai, līdz šim par jaunatnes un sporta lietām atbildīgajam Oskaram Sproģim, savukārt no jaunpienācējiem valdē ir Baiba Šuvcāne un Aldis Tindenovskis.

Dundagas novada vadītājs Gunārs Laicāns sanāksmes laikā gan arī norādīja, ka, lai arī sarunas par izmaiņām pašvaldības darbībā pagaidām pārtrauktas, publiskā apspriešana par reorganizāciju tomēr notiks.

Laicāns uzsvēra, ka ciemā jāsakārto tādi jautājumi, kā bezcerīgu debitoru parādu norakstīšana (sadzīves atkritumu parādi), arī ar infrastruktūru saistītās problēmas. Novada priekšsēdētājs arī uzsvēra, ka nepieciešams sadarboties ar uzņēmējiem. Viņš arī pauda cerību, ka regulāri tiksies ar jauno ciema valdi, lai jautājumus risinātu.

Ciema valde radīta 2009. gadā, kad izveidoja Dundagas novadu. Kolkas ciema valdes pastāvēšanas laikā rīkotas sanāksmes, kur vietējie iedzīvotāji iepazīstināti ar aktuāliem notikumiem, apspriežot ciemam nozīmīgas jomas, pārstāvētas ciema intereses novada pašvaldībā.

Tās darbības vizuāli redzamākie rezultāti ir Kolkas krāšņās ziedu laivas un ziedu bāka, kas ir valdes izauklēts projekts. Protams, palīdzīgu roku to izveidē un uzturēšanā pielikuši arī citi vietējie iedzīvotāji.