Viesnīca "Šlokenbekas muiža" tika ierīkota kā "pozitīvā nodeva" VAS "Latvijas Valsts ceļi", kas muiži paglāba no sabrukšanas un bojāejas. Nevien ilgus gadus uzraudzīja tās teritoriju, bet arī te iekārtoja pasaulē pirmo "Ceļu muzeju".

Katrs viesnīcas "Šlokenbekas muiža" numurs ir veltīts kādam vietējas, valsts un reģionālas nozīmes ceļam.

Izmantojot dažādus interjera elementus, ir padomāts par numuru noformējumu tā, lai tas asociētos ar kādu galamērķi Latvijā. Piemēram, tajos ir paklāji, kuros ieaustas ceļa galamērķa - novada/pilsētas tautisko tērpu brunču raksts.

Te ir durvju plāksnes ar ceļa numuriem un citi elementi.
Viesnīcā ir 15 numuri ar 64 gultas vietām.

Viesnīcas "Šlokenbekas muiža" atvēršana ir viena no Šlokenbekas muižas ansambļa attīstības un darbības stratēģijas 2014. - 2019. gadam iekļautajiem uzdevumiem, kas veicinās vēsturiskā ansambļa atpazīstamību, popularitāti un saglabās to kā kultūras mantojumu.

Šlokenbeka Engures novada Milzkalnē ir vienīgā līdz mūsdienām saglabājusies nocietinātā muiža Baltijā. Tā būvēta 15. gadsimta beigās kā priekšpostenis Tukuma pils aizsardzībai senā kara ceļa malā.

Muiža pārdzīvojusi vairākus zviedru karaspēka iebrukumus, līdz 19. gadsimtā pēc Durbes pils uzcelšanas tā kļuva par saimniecisku centru.