Kandidātus sešām dažādām nominācijām pieteica un uzvarētājus noteica novada jaunieši, piedaloties aptaujā. Pavisam aptaujāti tika 500 jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem. Nominācijām varēja pieteikt kandidātus, kuriem ir saikne ar Gulbenes novadu.

Nominācijā "Gada notikums 2013" uzvarēja Blaumaņa ielas rekonstrukcija, taču uz apbalvojumu pretendēja arī trenažieru zāles atklāšana Ozolkalnā, Gulbenes novada jauniešu forums 2013, Karjeras nedēļa novadā un Gulbenes Jauniešu diena 2013.

Nominācijā "Gada organizācija 2013" apbalvojumu saņēma beidrība "Gulces gēns". Nominētas tika arī SIA "Rubate", Rankas JIC "B.u.M.s." un Stāķu JC "Ligzda".

Par "Gada neveiksmi 2013" atzīti nepabeigtie ielu remonti pilsētā, jo sevišķi Miera ielā. Uz apbalvojumu kandidēja arī basketbola komandas "Gulbenes Buki/ BJSS" neveiksme un Kalnienas estrādes sabrukšana.

Nominācijā "Gada cerība 2013" jaunieši par uzvarētāju atzina baseina izbūvi Gulbenē. Pieteiktas bija arī Gulbenes 2. vidusskolas sporta laukuma rekonstrukcija, jaunā JC "Pulss" darbiniece Anna Žīgure un Gulbenes novada svētki 2014, kas šogad notiks Litenē.

Par "Gada cilvēku 2013" atzina JC "Bāze" vadītāju Valēriju Olekšu. Starp kandidātiem bija arī jaunatnes lietu speciāliste Liene Dembovska, novada domes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs un pilsētas pasākumu organizators Edijs Frīdenbergs.

Viena no visintriģējošākajām nominācijām allaž ir "Gada jaunietis 2013". Balvu ieguva daudzsološs sportists, 18 gadu vecais Latvijas čempions spēka trīscīņā - Dzintars Lācis. Uz balvu pretendēja arī Lelde Stībele, Elvis Kozlovskis un Gundars Poišs.

Vēl viena nominācija, kurā uzvarētāju noteica nevis jaunieši, bet gan jaunatnes darbinieki, bija "Lielais ieguldījums 2013" un šajā nominācijā balvu ieguva Ģirts Jogurs, kurš aizvien sniedz palīdzību pasākumu rīkošanā.