Svinīgajā apbalvošanas ceremonijā pateicību sacīja gan LĀB prezidents Pēteris Apinis, gan arī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, un Gulbenes domes pārstāvji.

Z/S "Ķelmēni" ir ģimenes uzņēmums Rankas pagastā. Tā ir sertificēta bioloģiskā saimniecība, kurā saimnieko tēvs Juris Paulovičs kopā ar meitu Rūtu un dēlu Mārtiņu. Darbos daudz palīdz arī vedekla un znots. Saimniecība dibināta pirms 25 gadiem, taču maize tiek cepta pēdējos 20. 2002. gadā iegūts "Latvijas ekoprodukta" sertifikāts. Pavisam tiek apsaimniekoti 800 hektāri, audzēti graudaugi. Saimniecībā strādā 38 darbinieki un diennaktī "Ķelmēnos" saražo 2,5 tonnas maizes. Pavisam tiek ceptas piecas maizes šķirnes.

"Pamatā ražojam rupjmaizi. Divas trešdaļas no kopējā apjoma ir rupjmaize un viena trešā - rudzu un kviešu miltu saldskābmaize. Nedaudz cepam graudu maizi un baltmaizi, kas nopērkama tikai vietējos veikalos. Laiku pa laikam bijuši arī nelieli uzpircēji, kuri vēlējušies maizi realizēt ārpus Latvijas robežām, bet mūs tas sevišķi nesaista," stāsta Jura Pauloviča meita Rūta.

Veselības gada balvu Ārstu biedrība dibināja 2013.gadā un tā tiek piešķirta desmit dažādās nominācijās, lai godinātu pašvaldības un likumdevējus, kā arī pārtikas ražotājus un sabiedriskās organizācijas, kas ar savu darbību veicina izpratni par sabiedrības veselību.