Nomināciju Gulbenes novada kultūras pasākums saņēma novada jauniešu deju nometne Tirzā "Viņi dejoja vienu vasaru". Kā novada kultūras sponsors/ mecenāts tika apbalvoti z/s "Ķelmēni".

Savukārt par gada cilvēks kultūrā tika titulēts Uldis Kokars.

Pat gada pasākumu kultūras/ tautas namā atzina Starptautisko amatierteātru un pūtēju orķestru festivālu Gulbenē "HEPENINGS 2013". Savukārt kā gada kultūras darbinieku godināja Aldu Alberti.

Par veiksmīgāko izstādi/projektu muzejā atzina izstādi par ugunsdzēsējiem "Viens par visiem, visi par vienu" Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejā. Par gada muzejnieku titulēta Zane Biseniece.

Par gada pedagogu/mākslinieku titulēta Līga Saveļjeva. Savukārt pat gada nozīmīgāko vizuālās mākslas izpausmi/ izstādi/ projektu atzīta Altāra Eņģeļa atjaunošana Gulbenes ev. Luteriskajā baznīcā.

Par gada bibliotekāru titulēta Dace Dzērve, bet par gada novada literātu - Inta Vilka.

Nomināijā gada mūzikas koncerti/ konkursi/ projekti apbalvots brīvdabas uzvedums "Limuzīns Jāņunakts krāsā" Jaungulbenes estrādē. Par gada mūzikas pedagogu atzīts Jolands Andževs. Par gada jauno amatiermākslas kolektīvu, tā vadītāju atzīta Lizuma fokloras kopa un Undīne Graumane.

Par gada amatiermākslas kolektīvu titulēta fokloras kopa "Pērlis", savukārt par gada amatiermākslas kolektīva vadītāju atzīta Zaiga Mangusa.

Balvu par mūža ieguldījumu kultūrā saņēma Dainuvīte Putniņa, savukārt Ineses Stalidzānes balvu – Laura Kļaviņa.