19. februārī plkst. 15 demonstrēs kinofilmu "Purva bridējs", 20. februārī plkst.15 - "Pie bagātās kundzes" un 21. februārī plkst.15 - "Klāvs Mārtiņa dēls".

Savukārt 22. februārī plkst.15 Lejasciema kultūras mantojuma centrā un pie Sebra dzimtās mājas "Ārēs" Sinolē notiks atmiņu brīdis "Kārlis Sebris un dzimtā puse". Plkst. 16 Lizuma pagasta Sila kapos paredzēts piemiņas brīdis pie Sebra vecāku atdusas vietas "Kārlis Sebris un mūžības izjūtas", savukārt pēc tam plkst. 17 Lizuma vidusskolas novadpētniecības muzejā interesenti varēs piedalīties ekspozīcijas "Kārlis Sebris un Lizums" atklāšanas pasākumā. Plkst. 18 Lizuma kultūras namā sāksies teatrāls pasākums par atmiņām par mākslinieku "Kārlis Sebris, Kihnu Jens un gaujmalieši". Vakara laikā pasākuma viesiem būs iespēja nobaudīt Sebra iecienītāko ēdienu, kā arī tikties ar Nacionālā teātra aktieri, Sebra teātra krustdēlu Mārci Maņjakovu un komponistu Valdi Zilveri.

Kā norādīja Igaviņa, 22. februārī plkst.14.40 no Lizuma kultūras nama kursēs autobuss maršrutā Lizums-Lejasciems-Sila kapi-Lizuma pils, lai pasākuma viesus nogādātu uz un no mākslinieka jubilejas pasākumiem.

Izcilais aktieris mūžībā aizgāja 2009.gada 12.janvārī 94 gadu vecumā.

Sebris dzimis 1914.gada 14.februārī Sinolē. Kopš 1938.gada darbojās Latvijas Nacionālajā teātrī, ilgus gadus bija šī teātra iecienītākais aktieris, patriarhs un sava veida simbols. Filmējies daudzās Rīgas Kinostudijas un citu PSRS kinostudiju filmās.

Dažādu paaudžu teātra skatītāji Kārli Sebri atceras kā Vīskreli no Blaumaņa "Pazudušā dēla", Bernardu Šovu no Kiltija "Mīļā meļa", seru Tobiju no Šekspīra "Divpadsmitās nakts", Kihnu Jenu no Smūla "Mežonīgā kapteiņa Kihnu Jena", Kolā Briņonu no Romēna Rolāna romāna dramatizējuma. Kinoskatītāji atceras Sebri no filmām "Kapteinis Nulle", "Pie bagātās kundzes", "Nāves ēnā", "Karalis Līrs", "Uzbrukums slepenpolicijai".

65 dižā mākslinieka mūža gadi atdoti sava vienīgā teātra - Nacionālā teātra - skatuvei. Sebrim ir piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis par mūža ieguldījumu teātra mākslā un pasniegta Latvijas Teātra darbinieku savienības balva.