Moduļtipa piebūvē tiks izvietotas trīs grupas: divas trīsgadīgajiem bērniem un viena – četrgadniekiem, tādējādi visi trīs un četrus gadus vecie bērni, kas gaidīja rindā, tagad ir nodrošināti ar vietu bērnudārzā.

Iecavas novada domes priekšsēdētājs Jānis Pelsis: "Atklājot bērnudārza piebūvi, daudzu bērnu vecākiem būs iespēja atgriezties darba tirgū. Domāju, ka vietu nodrošināšana pašvaldības bērnudārzos ir viens no iemesliem, lai cilvēki nebrauktu prom no Iecavas novada un arī Latvijas."

Šim viedoklim piekrīt arī pašvaldības izglītības nodaļas speciāliste Valda Liekne. Vēl pirms nedēļas viņa saņēmusi telefona zvanu no Anglijas. Vecāki gribējuši pārliecināties, vai viņu četrgadniekam būs iespēja tikt bērnudārzā. Līdz šim atgriezties Latvijā viņus kavējušas tieši bažas par bērnudārza trūkumu.

Prieku par iespēju agrāk, nekā cerēts, palaist savus bērnus bērnudārzā pauda arī vecāki. Četrus gadus vecās Evelīnas mamma Jana divus gadus gaidījusi, kad pienāks viņu kārta doties uz bērnudārzu. Cerējusi, ka meita pirmsskolas izglītības iestādi apmeklēs no piecu gadu vecuma, bet nu iespēja radusies gadu ātrāk, par ko Jana ir ļoti priecīga, jo līdz šim meitiņas pieskatīšana bija jāuztic vecmāmiņai.

Divus gadus vietu bērnudārzā gaidījuši arī četrgadnieces Gabrielas mamma Anete: "Man ļoti patīk jaunās telpas. Priecājos, ka bērns uzturēsies tik kvalitatīvi uzbūvētās un skaisti iekārtotās telpās. Jaunās piebūves atklāšana rada arī zināmu drošības sajūtu, jo var cerēt, ka arī manam pagaidām desmit mēnešus vecajam dēliņam Robertam, nebūs problēmu ar vietu bērnudārzā."