Lielāko mūža daļu Valdis Sakars nodzīvojis Jēkabpilī un strādājis par fizkultūras skolotāju, auto apmācības instruktoru, mācījis skolniekiem amata prasmes, precizitāti, pacietību un atbildību. Par savu dzīves moto Sakars allaž uzskatījis šos vārdus: "Mīli savu darbu! Katru darbu izdari līdz galam skaisti, teicami un vēl labāk."

Lielā aizraušanās ar fotografēšanu Sakaram izvērtusies par rosīgu darbošanos kino-foto pulciņā "Kadrs". Viņš pulciņa bijis vadītājs veselus 30 gadus. Valdi pamatoti uzskata par foto un kino amatieru kustības pamatlicēju Jēkabpilī.

Sakara vadībā tapušas 73 filmas. Tās atzinīgi novērtētas ne vien Latvijā, bet arī Eiropā. Režisors, žurnālists un pasniedzējs, mākslas zinātņu doktors Miervaldis Mozers par Valdi rakstījis: "...mums visiem ir bijis savs pirmais skolotājs. Šofera bērns parasti prot braukt, mākslinieka - zīmēt, un, lai gan mana māte nekad nav bijusi fotogrāfe, es protu fotografēt un filmēt. Man kino amatierisma ābeci iemācīja skolotājs Valdis Sakars."

Visu mūžu Valdis Sakars ir bijis sabiedriski aktīvs. Viņš uzrakstījis "Daugavpils Skolotāju institūta Atmiņu grāmatu", apcerējumu "958.DSI mazpulks", grāmatu "Jēkabpils mazpulku novads vakar un šodien", vairākas mācību grāmatas auto vadīšanas zinībās. Savukārt periodiskajos izdevumos publicējis vairākus simtus rakstu, bijis aktīvs novadpētnieks un Mazpulku kustības vadītājs.

Lielāko prieku skolotājam sagādā tas, ka audzēkņi kļuvuši par labiem darba darītājiem un godprātīgiem cilvēkiem, bet vislielākā laime katra cilvēka dzīvē, viņaprāt, ir saskanīga ģimene.

Filmu radījuši režisore - jaunā multimāksliniece Inga Nestere, režisores asistente un tekstu autore - Aleksandra Ugrika, video un skaņu operators – Ģirts Spēlmanis.