Šogad ar goda nosaukumu Jēkabpils Goda pilsonis tika apbalvoti – Leone Pauniņa, Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas direktore – par mūža ieguldījumu jēkabpiliešu muzikālajā audzināšanā, kultūras dzīves bagātināšanā un sabiedrisko aktivitāti, kā arī Ilmārs Knaģis, pensionārs, publicists, sabiedriskais darbinieks – par ieguldījumu komunistiskā režīma represiju izpētē un nodarījumu publiskošanā.

Ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības Goda rakstiem tika apbalvoti 13 jēkabpilieši, kā arī pirmsskolas izglītības iestādes "Zvaniņš" 12. grupas kolektīvs un uzņēmums SIA "Jēkabpils PMK", savukārt ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības Atzinības rakstiem tika sveikti 22 jēkabpilieši un Jēkabpils Jauniešu domes kolektīvs.

Svētku koncertā "Latvijas stāsts" uzstājās Jēkabpils pilsētas amatierkolektīvi, kas šovasar piedalījās arī Dziesmu un Deju svētkos Rīgā - deju kolektīvi "Pastalnieki", "Kreicburga", "Delveri", "Krustpilietis" un " Sadancis" , kori "Noskaņa" un "Atvasara", pūtēju orķestris "Krustpils", lauku kapela "Kreicburgas ziķeri" un sporta deju studijas " Alianse" jaunie dejotāji. Pēc svētku sarīkojuma, jēkabpilieši pulcējās gājienam pa Gaismas ceļu no Kultūras nama līdz piemineklim Brīvības cīnītājiem, kur notika atceres brīdis un pēc tā – svētku salūts.