Ledus mākslas baudītāji uz Jelgavu aicināti no 7. līdz 9. februārim, kad vērtējumam tiks piedāvāti vairāk kā 50 ledus mākslas objekti. Šī gada festivāla darbus par tēmu "Brīnumzeme" veidos vairāk kā 30 pasaulē atzīti tēlnieki un mākslinieki no astoņām valstīm.

Ledus skulptūru iegatavošanai tiek lietots speciāli mākslīgi sasaldēts ledus, ko iegūst no trīs reizes destilēta ūdens, lēnā sasaldēšanas procesā to nepārtraukti maisot. Pateicoties labvēlīgajiem laika apstākļiem, sākotnēji plānotais festivāla ledus apjoms ir palielinājies, jo ir iespēja izzāģēt dabīgi sasalušo ledu no Jelgavas ūdenskrātuvēm - tehniskā komanda jau papildus ir izzāģējusi un nogādājusi Uzvaras parkā 45 tonnas dabīgi sasalušā ledus, veidojot no tā ledus slīdkalniņu.

Festivāla konkursa mākslinieki Jelgavā ieradīsies 2. februārī, bet darbu pie individuālajām skulptūrām sāks pirmdienā, 3. februārī. No otrdienas līdz piektdienai tēlnieki komandās veidos 15 lielās skulptūras, katrai skulptūrai izmantojot 15 rūpnieciskos ledus blokus.

Pērn ledus skulptūru festivālā uzvarēja lietuviešu mākslinieks Donats Mockus ar darbu "Melns un balts".