Dzīres par tūkstošiem eiro – tā pāris vārdos varētu raksturot "Jelgavas poliklīnikas" valdes locekles Annas Zīvertes pēdējo gadu dzīvesveidu. Zīverte no poliklīnikas kases kādā Puertoriko galvaspilsētas Sanhuanas turīgāko tūristu iecienītā restorānā "Mortons the Steakhouse" iztērējusi vairāk nekā 700 dolāru. Dokumentots teikts, ka šīs maltītes laikā viņa ar Vācijas un Latvijas ekspertiem esot pārrunājusi urīna nesaturēšanas jautājumus.

Vēl simtiem eiro Zīverte tērējusi Eiropas un Latvijas smalkākajos restorānos. Fakts, ka parasti šādas maltītes "uzsauc" iespējamie preču piegādātāji nevis otrādi, rada aizdomas, vai Zīverte ar privātfirmu pārstāvjiem šajās vietās pie viena galda vispār ir sēdējusi. Daļā atskaišu norādīts, ka sarunas beigušās bez rezultāta.

Zīverte poliklīnikas kases līdzekļus arī tērējusi iepirkumiem Parīzes "Lafayette" galerijā, lidostas beznodokļu veikalos. Pirkusi dizaineru apģērbu, ādas somu par vairāk nekā 650 eiro. Savukārt rehabilitācijas nodaļai brauciena laikā pirkts vīns un siers par 45,30 eiro. Dokumentos pirkums gan nosaukts par "siltuma kompresi un attīstošu rotaļlietu". Savukārt estētiskās medicīnas nodaļai no komandējumiem vestas "Sisley Anti Age" krēma kārbiņas vairāk nekā tūkstoš eiro vērtībā.

Sadarbības partneriem dāvinātas gan "D&G" vīriešu smaržas, gan maki un kaklasaites. Divu gadu laikā "Jelgavas poliklīnika" reprezentācijas izdevumos iztērējusi 49 807,63 eiro, kurpretim "Jelgavas pilsētas slimnīca" šim mērķim atvēlēja vien 389,87 EUR.

Zīverte noliedz, ka visas šīs uzskaitītas preces būtu pirkusi sev.

Dīvaina izpratne par iepirkumiem sastopama arī "Jelgavas autobusu parkā". Piemēram, iepērkot autobusu remonta pakalpojumus, līgumos nav noteikts, cik tas maksās. Līdz ar to vēlāk izrādās, ka pakalpojuma cena atkarīga no tā, cik augsta līmeņa speciālists šo remontu veic. Turklāt arī paši autobusi pārdoti pārāk lēti.

Šie fakti zināmi Ģenerālprokuratūrai, tā vien šķiet, ka pašvaldību kapitālsabiedrības vadītājus tas maz uztrauc.

Sods gan Zīvertei, gan Salkazanovam ir rājiens un algas samazinājums par 10 % trīs mēnešus. Uz "de facto" jautājumu, vai nevajadzētu abas amatpersonas atstādināt no pienākumu pildīšanas uz izmeklēšanas laiku, Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (attēlā) atbild, ka "tur nav tādu pārkāpumu. Tie pārkāpumi nav kaut kādas krimināldarbības."