16. Starptautiskā ledus skulptūru festivāla direktors Mintauts Buškevics skaidro, ka ledus skulptūrām gaidāmie itin nemaz nekaitēs. Pirmkārt, nokrišņi šodien nav gaidāmi. Turklāt ledus skulptūras spēj izturēt pat +5 grādu temperatūru. Pasākuma norises dienās organizatori ir padomājuši arī par nojumēm, kas var tikt izmantotas, lai skulptūras pasargātu no lietus un saules staru ietekmes.

Tiesa, festivāla apmeklētājiem turpmākajās dienās ir jārēķinās ar nokrišņiem. LVĢMC prognozē, ka naktī uz sestdienu, 8. februāri, atmosfēras spiedienam pazeminoties, pilsētu sasniegs nokrišņu zona – sāks snigt un būs arī slapjš sniegs. Termometra stabiņš šai naktī nenoslīdēs zem 0 grādu atzīmes. Pūtīs lēns vai mērens dienvidu puses vējš.

Ar pārtraukumiem nokrišņi turpināsies lielāko sestdienas daļu. Pilsētā valdīs slapjdraņķis un temperatūra paaugstināsies līdz pat +4 grādiem.

Svētdien Jelgavā nokrišņi mitēsies, tomēr diena būs mākoņaina. Naktī uz svētdienu, 9. februāri, nedaudz piesals, taču dienas gaitā temperatūra var paaugstināties līdz +2 grādiem.