"Šogad Zemes stunda notiks 23. martā no pulksten. 20.30 līdz pulksten 21.30. un ikviens Jelgavas novada iedzīvotājs, līdzi ņemot svecīti, tiek laipni gaidīts Līvbērzes estrādē. Tā kā, īstenojot Zemes stundas ideju, laiks tiks pavadīts dziesmās pie ugunskura, aicinām padomāt arī par līdzpaņemtām desiņām cepšanai. Vakara gaitā no svecēm veidosim Zemes stundas logo, dziedāsim un laidīsim gaisā gaismas laternas," norāda pasākuma organizators Uģis Kūms, uzsverot, ka akcija savā būtība ir simbolisks sarīkojums, kas aicina aizdomāties par ikdienu – to, kā ikdienā lietojam elektrību un cik taupīgi esam.

"Ja iepriekšējos divus gadus pasākums bija uzskatāms vairāk par pagasta mēroga sarīkojumu, tad šogad uz to aicināti visi novada iedzīvotāji," piebilst Kūms.

Paredzēts, ka arī citos novada pagastos akcijas ietvaros pie pašvaldības iestāžu ēkām tiks daļēji izslēgts apgaismojums, atbalstot Zemes stundas mērķus.

Pērn gaismas izslēgšanas akcijā visā pasaulē iesaistījās simtiem miljonu cilvēku, vairāk nekā 6950 pilsētas un apdzīvotas vietas no 152 valstīm, kā arī 200 000 cilvēku piedalījās akcijā "Ja Tu, tad es".

Šogad Zemes stunda pasaulē notiks jau septīto gadu pēc kārtas. Tā savulaik aizsākusies 2007. gadā Sidnejā, Austrālijā, kur vienlaikus 2,2 miljoni iedzīvotāji un 2100 uzņēmumu iesaistījās akcijā, izslēdzot gaismu uz vienu stundu.