Konkursu ikgadus organizē Latvijas Republikas Patentu valde un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

Piesakot pašvaldības vizuālās identitātes simbolus – logo ar saukli, tika uzsvērts, ka tajā ietvertas Jelgavas novada būtiskākās vērtības. Zelta krāsa simbolizē cilvēkus, ģimenes un darba tikumu, zilā - Lielupi ar pietekām, zaļā - vidi un lauksaimniecību. Savukārt sauklis "Jelgavas novads stabilai nākotnei" radīts ar domu, ka stabila attīstība ir vērtība novadā.

Logo radīts, lai stiprinātu iedzīvotāju piederību novadam un sekmētu tūrisma piedāvājuma izstrādi, kā arī vietējo ražotāju un tirgotāju atpazīstamību. Logo, pagriezts vertikāli, attēlo buru, kas veido oriģinālu vides objektu un robežzīmi, iebraucot Jelgavas novada teritorijā, pastāstīja novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

Otro vietu nominācijā "Gada preču zīme – Latvijai" ierindojās stikla izstrādājumu ražotājs SIA "Angel Glass Design", savukārt trešajā – mēbeļu un metāla izstrādājumu ražotājs SIA "Ripo International LTD".

Nominācijā "Gada preču zīme – pasaulei" godalgotās vietas ieguva SIA "Lattelecom" datu centrs "Dattum", AS "Latvijas Balzams" "Rīgas Melnā balzama" ražotnes vieta un ofiss, kā arī SIA "Vincents Polyline" – būvniecības ķīmijas produkti.

Apbalvojumam kopumā tika pieteikta 131 aizvadītajā gadā reģistrēta preču zīme. Nominācijā "Gada preču zīme Latvijai" – 108 pretendenti, savukārt "Gada preču zīme pasaulei" – 23. Apbalvojuma saņēmēji tika noskaidroti, ņemot vērā balsojuma Patentu valdes tīmekļa vietnē rezultātus (50%), kā arī Patentu valdes un LTRK pārstāvju žūrijas komisijas balsojumu (50%).