Kopumā glābšanas darbos bojā gājuši trīs ugunsdzēsēji. "Varu apstiprināt, ka no Zemgales reģiona glābējiem neviens nav cietis vai gājis bojā. Vakarnakt notikuma vietā strādāja viena mūsu automašīna no Bauskas ar diviem glābējiem, kas šorīt atgriezušies mājās. Tāpat vakar uz Rīgu novirzīta arī brigāde no Jelgavas daļas, kas traģēdijas vietā neatradās, bet dežūrēja Pārdaugavas postenī un bija gatavi apkalpot citus izsaukumus, jo visas Rīgas brigādes tika mobilizētas uz Zolitūdi," stāsta VUGD Zemgales reģiona brigādes komandieris Dainis Bērziņš.

Glābšanas darbi Rīgā turpināsies vēl vismaz diennakti. Šorīt līdz pulksten deviņiem apzināts 21 bojāgājušais, vairāki desmiti cilvēku ievainoti.

Vakar pēc pulksten septiņiem vakarā uz Rīgu steidzās arī trīs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Zemgales reģiona brigādes – pa vienai no Jelgavas, Bauskas un Dobeles. NMPD Zemgales reģiona pārstāvis Kristians Galanders portālam stāsta, ka visas mediķu brigādes strādājušas notikuma vietā Zolitūdē un nogādājušas cietušos Rīgas slimnīcās.

"No Jelgavas uz Rīgu devās viena ārstu brigāde, no Bauskas un Dobeles pa vienai ārstu palīgu brigādei. Traumas cietušajiem bija komplicētas un ļoti dažādas – tie bija ekstremitāšu lūzumi, galvas traumas, iekšējie sasitumu. Mūsu brigādes uzņēmušas cietušos, kuru vidū bērni nav bijuši," stāsta Galanders.

Zemgales reģiona NMPD brigāžu spēki Rīgā vairs nav nepieciešami un šorīt tās atgriezās mājās.

Jelgavas mediķi pilsētas iedzīvotājus, kas vēlas palīdzēt ceturtdien Rīgā cietušajiem, asiņu nodošanai aicina doties uz galvaspilsētā.

"Tas ir ļoti sarežģīts process. Nav tā, ka saņemam asinis no donora un uzreiz arī pārlejam. Pašlaik mums nav nodrošināta iespēja sagādāt asinis Rīgai," skaidro Jelgavas slimnīcas pārstāve Solveiga Ābola.

Jāpiebilst, ka slimnīcā donori pēc iepriekšēja pieraksta tiek pieņemti pirmdienas no pulksten 8 līdz 11, otrdienās no 8 līdz 11 un trešdienās no pulksten 14 līdz 18.

Valsts asinsdonoru centrs vakar aicinājis cilvēkus ziedot asinis tiem, kas cietuši, sabrūkot lielveikalam "Maxima" Zolitūdē Rīgā.

Ābola skaidro, ka slimnīcā gatava uzņemt traģēdijā cietušos, ja šāda nepieciešamība varētu rasties.