Viņa norādīja, ka par 2015.gada budžeta galvenajiem uzdevumiem noteikta sabalansēta sociālā un nodokļu politika, saglabājot visus atbalsta mehānismus ģimenēm ar bērniem, Jūrmalā deklarētajiem iedzīvotājiem attiecībā uz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem, senioriem un sociāli mazāk aizsargātajām iedzīvotāju grupām.

Tāpat galvenajos uzdevumos iekļauta ceļu un ielu infrastruktūras attīstība, kultūras nozares attīstība, tostarp Raiņa un Aspazijas 150.jubilejas gada pasākumi, sporta attīstība, tostarp starptautiska mēroga aktivitātes, papildu piešķīrums izglītības nozarei, tostarp mēnešalgas palielinājums visiem pašvaldības budžeta finansētajiem pedagogiem 71 eiro apmērā par likmi un izglītības iestāžu infrastruktūras attīstība.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis atzīmēja, ka 2015.gada budžets ir sabalansēts un sociāli atbildīgs. "2015.gada budžets ir sabalansēts, pēctecīgs, sociāli atbildīgs un vērsts uz attīstību. Pašvaldība stabili saglabājusi jūrmalniekam draudzīgu nodokļu politiku un sociālā atbalsta sistēmu - sākot no bezmaksas ēdināšanas bērniem no pusotra gada vecuma līdz 12.klasei līdz būtiski samazinātam maksājumam par nekustamā īpašuma nodokli zemei. Iedzīvotājiem, kas deklarējuši dzīvesvietu Jūrmalā, ir jāmaksā tikai 30% no aprēķinātā nodokļa summas. Šis stratēģiski pareizais virziens ir nesis augļus - Latvijā ir praktiski uz rokas pirkstiem saskaitāmas pašvaldības, kurās aug deklarēto iedzīvotāju skaits, un Jūrmala ir viena no tām," pauda Truksnis.

Vienlaikus viņš norādīja, ka iedzīvotāju skaita pieaugums atstāj pozitīvu ietekmi uz iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumiem, kam ir lielākais īpatsvars pašvaldības budžetā - 59,9% no kopējiem pamatbudžeta ieņēmumiem. "Tāpat priecē, ka Jūrmalā ir stabils bērnu skaita pieaugums un pozitīva dinamika redzama vairāku gadu griezumā - bērni ir mūsu nākotne, tāpēc pašvaldība šajā jomā investē ievērojamus līdzekļus," piebilda Jūrmalas mērs.

Pašvaldības pamatbudžeta ienākuma daļu veido nodokļu ieņēmumi, ieņēmumi no uzņēmējdarbības un īpašuma, pašvaldības nodevas, ieņēmumi no naudas sodiem, pārējiem nenodokļu ieņēmumiem, ieņēmumi no pašvaldības īpašumu iznomāšanas un pārdošanas, Eiropas Savienības fondu līdzekļi, kopumā 70,54 miljoni eiro, kā arī atlikums uz gada sākumu no 2014.gada budžeta 11 miljonu eiro apmērā un saņemtie aizdevumi 27,7 miljonu eiro apmērā.

Ieņēmumu daļas pieaugums galvenokārt plānots, balsoties uz iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu pieaugumu 3,9 miljonu eiro apmērā, ieņēmumiem no Eiropas Savienības, valsts budžeta un ārvalstu palīdzības projektu īstenošanas 3,3 miljonu eiro apmērā.

"Ja citas pašvaldības iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu pieaugumu rēķina vidēji 3,4% apmērā pret 2014.gadu, Jūrmalai pieaugums būs par 10,3% lielāks. 2015.gads būs pirmais gads, kad sajutīsim taustāmu atdevi no nekustamā īpašuma nodokļa likmes samazināšanas deklarētajiem jūrmalniekiem. Pirms diviem gadiem rūpīgi izsvērtais un stratēģiski pareizi pieņemtais lēmums Jūrmalai noņēma sociālo spriedzi, veicināja deklarēto iedzīvotāju skaita pieaugumu un, kā šobrīd redzam, arī reālu iedzīvotāju ienākuma nodokļa iekasējumu palielināšanos," uzsvēra Truksnis.

Savukārt izdevumu daļā lielākais finansējuma apmērs paredzēts izglītībai - gandrīz trešdaļa jeb 27%. Piektdaļa jeb 18% - ekonomiskajai darbībai, 14% vispārējam valdības dienestam, pa 12% kultūras, atpūtas un reliģijas nozarei, kā arī vides aizsardzībai. Kopumā izdevumi paredzēti 104,22 miljonu apmērā.

Pašvaldības ieņēmumi nodrošina iespēju segt mēnešalgas palielinājumu 71 eiro apmērā pašvaldības un valsts finansētajiem pedagogiem. Tāpat būtiska izdevumu daļa paredzēta iedzīvotājiem svarīgu infrastruktūras projektu attīstībai, tostarp Jūrmalas pilsētas tranzītielas P128 izbūvei 5,6 miljonu eiro apmērā, ūdenssaimniecības attīstībai 8,7 miljonu eiro apmērā, Mākslas skolas būvniecības pabeigšanai, Mūzikas vidusskolas būvniecības sākšanai, ielu apgaismojuma pilnveidei, Ķemeru kapličas remontdarbiem, Ķemeru parka atjaunošanas projektēšanai, Dubultu tirgus labiekārtošanai.

Izglītības un sporta infrastruktūras jomā 2015.gadā tiks turpināta daudzfunkcionālas sporta zāles būvniecība pie sākumskolas "Atvase" un Jūrmalas Valsts ģimnāzijas. Tāpat tiks sākta Lielupes vidusskolas rekonstrukcijas pirmā kārta - sporta zāles būvniecība.

Kultūras jomā 2015.gadā paredzēts pabeigt Dzintaru koncertzāles Mazās (slēgtās) zāles rekonstrukciju, kā arī veikt atklātās zāles rekonstrukcijas projektēšanu, kultūras pasākumu līdzfinansēšanu, atbalstot prioritāros virzienus: Jūrmala - Raiņa un Aspazijas pilsēta un atbalsts profesionālai mākslai.

Sociālās aizsardzības jomā papildus paredzēta kompensācijas izdevumu palielināšana īres maksai un komunālajiem pakalpojumiem sociālajiem dzīvokļiem no 50% līdz 75%, dzīvokļa pabalsta saņemšanas termiņa pagarinājums, pavadoņa pakalpojuma nodrošināšana personām ar invaliditāti u.c.

2015.gadā Jūrmala citām pašvaldībām caur Pašvaldības izlīdzināšanas fondu pārskaitīs 8,92 miljonus eiro.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Jūrmalas pilsētas pašvaldības konsolidētā budžeta ieņēmumi 2014.gadā prognozēti 96,6 miljonu eiro apmērā, savukārt izdevumi - 91,493 miljonu eiro apmērā.