2013. gada vasarā Ķekavas novads pieņēma jaunus noteikumus, kas paredz, ka klaiņojošus kaķus drīkst barot tikai tam īpaši paredzētās vietās, tāpēc "Dzīvnieku patversme "Mežavairogi"" sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību ir uzsākusi vērienīgu projektu, kura gaitā Ķekavas novadā ir izvietotas speciālas kaķu barošanas mājas. Tās galvenokārt atrodas pie atkritumu apsaimniekošanas laukumiem, kur jau notiek kaķu pulcēšanās un barošana. Viena no mītnēm atrodas arī Ķekavas centrā. Barošanas vietas apzīmētas ar speciāli izstrādātu logo - zils kaķis uz oranža fona.

Turpinot šī projekta īstenošanu, būs iespējams pakāpeniski aizvērt daudzdzīvokļu namu pagrabu lūkas un uzturēt tīrību. Turklāt kaķu barošana vienuviet ir iespēja pievienot ēdienam profilaktiskus medikamentus, kas atvieglo klaiņojošo dzīvnieku attārpošanu, un samazina inficēšanās riskus.
Par kaķu barošanu rūpējas brīvprātīgie barotāji, kas tiek apmācīti kopš 2012. gada. Katra no barošanas vietām tiek reģistrēta, uzraudzīta un uzturēta kārtībā.

Ķekavas novada pašvaldības Attīstības daļas projektu vadītāja Agita Eizenberga atzīst, ka arī līdz šim klaiņojošo dzīvnieki tika uzraudzīti un sterilizēti. Taču iedzīvotāji turpināja tos barot nepiemērotās vietās, kas veicināja koloniju veidošanos dzīvojamo māju tuvumā, radot antisanitārus apstākļus un strīdīgas situācijas. Novada pārstāve pauž cerību, ka, turpinot uzsākto projektu, tiks panākts kompromiss starp kaķu mīlētājiem un tiem, kas labprātāk klaiņojošus dzīvniekus savā apkārtnē neredzētu.

Pirmās kaķu aprūpes vietas tika izveidotas Baložos un Titurgā.