Kuldīgas slimnīcas un Kuldīgas novada pašvaldības pārstāvji jau ir tikušies ar iespējamo investoru. Nākamceturtdien, 26.aprīlī, kad notiks Kuldīgas novada domes sēde, potenciālais investors plāno prezentēt iespējamo investīciju modeli un izteikt priekšlikumus. Pašlaik uzņēmējs turpina iepazīties ar slimnīcas struktūru un finanšu stāvokli.

"Domāju, ka nākamceturtdien domes sēdē jau tiks pieņemts kāds konceptuāls lēmums, vai turpināt sarunu procesu ar šo iespējamo investoru," norādīja Gotfridsons. Ja dome pieņems lēmumu piesaistīt investoru, tad tiks pasūtīts un veikts slimnīcas daļu novērtējums. Tālāk, uzklausot iespējamā investora priekšlikumus par slimnīcas pārvaldīšanu, tiks lemts par to, cik lielas investīcijas tiks ieguldītas slimnīcas pamatkapitālā, piebilda pašvaldības pārstāvis.

Jau ziņots, ka Kuldīgas novada dome šī gada 1.martā ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu uzdot Kuldīgas slimnīcas valdei, kapitāldaļu turētājiem un pašvaldības pārstāvjiem trīs mēnešu laikā piesaistīt Kuldīgas slimnīcai privāto investoru, informēja Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Kuldīgas slimnīca joprojām nav atdevusi valsts galvoto kredītu - no 1,9 miljoniem latu, ko tā aizņēmās 2002.gadā, pašlaik nav atdots vēl pusmiljons latu. Turklāt raizes sagādā tas, ka Kuldīgas slimnīcai nav 60 000 latu, kas nepieciešami rehabilitācijas nodaļas aprīkojuma iegādei. Rehabilitācijas nodaļas būvdarbi, kas izmaksāja 700 000 latu un ko finansēja Eiropas Savienība, ir pabeigti, taču aprīkojuma iegāde jāveic par citiem līdzekļiem, kādu slimnīcai nav. Rehabilitācijas nodaļai ir atteikts valsts pasūtījums, bet, no otras puses, tiek prasīta tūlītēja rehabilitācijas nodaļas darbības sākšana, pretējā gadījumā slimnīca var pazaudēt Eiropas Savienības finansējumu, kas izlietots nodaļas būvniecībai.

Ņemot vērā minētās finanšu problēmas, nolemts Kuldīgas slimnīcai piesaistīt privāto investoru, skaidroja Bērziņa.