Vietējo mājražotāju kooperatīvs "Kuldīgas labumi" iecerējis radīt jaunas, pastāvīgas tirdzniecības vietas, organizēt izbraukumu tirdzniecību un meklēt citus veidus, kā realizēt mājās saražoto produkciju.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Kuldīgas filiāles vadītāja Daiga Millere akcentēja, ka šis būs stimuls un palīdzība visiem tiem mājražotājiem, kuriem ikdienā pašu spēkiem grūti saņemties nokārtot formalitātes, prasības, kas nepieciešamas, lai savu preci piedāvātu. "Kooperatīvs būs tas, kas palīdzēs cilvēkiem attīstīt savu ideju. Tas būs kā Kuldīgas novada mājražotāju vienotais zīmols, kas veicinās mūsu saražotās produkcijas plašāku atpazīstamību," sacīja D.Millere.

Sapulcē piedalījās 27 no 32 dibinātājiem. Par valdes priekšsēdētāju vienbalsīgi tika ievēlēta Elīna Voika. Pārējie valdes locekļi ir Daina Ļeonova, Aiga Stepanova, z/s "Podnieki" īpašnieks Jānis Podnieks un SIA "Alias Products" pilnvarotā pārstāve Agnese Buka.

Sapulcē apstiprināja LPKS statūtus, budžetu un precizēja biedru naudas lielumu, kā arī dibinātājus iepazīstināja ar tirdzniecības plāna projektu. Turpmāk būs aktīvs un radošs darbs, lai iepazīstinātu Kuldīgas novada iedzīvotājus un viesus ar "Kuldīgas labumiem".

Kooperatīvās sabiedrības veidošana ir Kuldīgas novada pašiniciatīva. Kooperatīvā var iestāties juridiska vai fiziska persona, kura ražo, audzē un pārstrādā pārtikas produktus un kuri ir reģistrējušies Valsts ieņēmumu dienestā. Kooperatīvs atbalstīs preces nokļūšanu plašākā tirgū, organizēs piedalīšanos starptautiskajos tirgos.