Atjaunojot muzeju, tas veidots kā vēstures, pētniecības, mākslas un restaurācijas centrs. Muzejā būs pieejami jauni pakalpojumi. Muzejā atjaunoti ēkas vēsturiskie sienu un grīdu krāsojumi, kā arī greznās krāsnis. Līdz ar telpu restaurāciju un labiekārtošanu otrajā stāvā izveidota ekspozīcija – dzīvoklis, kurā iespējams ielūkoties 20.gadsimta sākuma turīga kuldīdznieka ikdienā: ēdamistabā, dāmas buduārā, mūzikas salonā, arī kunga kabinetā, kurā apskatāma daļa no kolekcionāra, kuldīdznieka Jāņa Mētras apjomīgās spēļu kāršu kolekcijas.

Pirmajā stāvā ērts informācijas un klientu apkalpošanas centrs. Ēka pieejama arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Projekta noslēgums gaidāms 20.jūlijā, līdz kam 3.stāva ekspozīcijai izgatavos un uzstādīs vitrīnas un stendus.

Interesentiem jaunatklātajā muzejā atvērtas izstādes "Kuldīgas Kods", "Kuldīdznieki 19. – 20.gs mijā", kā arī arhitektes Liesmas Markovas veidotā izstāde par muzeja ēkas atjaunošanu, restaurācijas procesu un unikālākajiem interjera elementiem.

Projekta "Vēsturiskās Bangerta villas restaurācija jaunu un inovatīvu muzeja pakalpojumu izveidei" kopējās būvniecības izmaksas 1 050 228,84 eiro. Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 776 800,74 eiro, valsts budžeta dotācija pašvaldībām - 27 742,89 eiro un Kuldīgas novada pašvaldības līdzfinansējums - 230 492 eiro.

Galvenais būvuzņēmējs – SIA "RERE 04", būvuzraudzība – SIA "Būves un būvsistēmas", būvprojekta autors – SIA "Arhitektoniskās izpētes grupa", autoruzraudzības vadītāja, arhitekte Liesma Markova.

Jau 2010.gadā, īstenojot projektu "Kuldīgas novada muzeja restaurācija un koka arhitektūras amatnieku darbnīcas izveide", restaurēta krievu nacionālā romantisma stilā celtās muzeja ēkas fasāde un izveidots Latvijā pirmais koka amatniecības un restaurācijas centrs.

Muzejs maijā atvērts no trešdienas līdz svētdienai laikposmā no plkst. 10.00 līdz 17.00. Ieejas maksa – 1 eiro, Kuldīgas novada skolēniem - bez maksas.