Ugunsdzēsēji atzīst, ka slimnīcai līdzās izvietotās katlu mājas jumta degšana - bija otrās pakāpes paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Katlu māja savienota ar slimnīcas korpusu , tāpat līdzās atrodas arhīvs un šķeldas nojume

Ugunsgrēka vietā strādāja septiņas autocisternas no Kuldīgas, Alsungas, Skrundas, Aizputes, Saldus un Ventspils, kā arī divi - autopacēlāji.

Slimnīcas vadītājs Ivars Eglītis atzīst, ka ugunsdrošības pārbaude šai ēkā bijusi pirms pāris mēnešiem un nekādu aizrādījumu neesot bijis.

Kā jumtā starp divām metāla kartām, kura pildīta ar grūti degošu siltuma izolāciju, var izcelties gruzdēšana, pētīs policija. Viens no neoficiālajiem minējumiem, ka veicot apkures sistēmas apkopi, no atvērtajām kurtuves durvīm dzirkstele iekļuvusi ventilācijas sistēmā, bet no turienes - jumta siltumizolācijas slānī.

"Mēs esam dzīvojuši tādā mierā visu laiku, ka šādās mājās, šādās konstrukcijās, ar anila apšūtās no iekšpuses, no ārpuses, principā nekas nevar degt , redziet, kā pienāk brīdis, ka tomēr deg," televīzijai atzīst Kuldīgas slimnīcas vadītājs Eglītis.

Šobrīd Kuldīgas slimnīcā ārstējas 70 pacienti, no kuriem lielākā daļa ir guļoši.

Siltumpadevi slimnīcā atjaunot izdevās pēc plkst. 16.00, izmantojot pašas slimnīcas apkures katlus. Jumta atjaunošana slimnīcai izmaksās aptuveni desmit tūkstošus eiro.