Par idejas īstenošanu priecājas Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Kuldīgas filiāles vadītāja Daiga Millere, kura akcentē, ka šis būs stimuls un palīdzība visiem tiem mājražotājiem, kuriem ikdienā pašu spēkiem grūti saņemties nokārtot formalitātes, prasības, kas nepieciešamas, lai savu preci piedāvātu.

"Kooperatīvs būs tas, kas palīdzēs cilvēkiem attīstīt savu ideju. Tas būs kā Kuldīgas novada mājražotāju vienotais zīmols, kas veicinās mūsu saražotās produkcijas plašāku atpazīstamību," sacīja Millere.

Kooperatīvās sabiedrības veidošana ir Kuldīgas novada pašiniciatīva. Kooperatīvā var iestāties jebkura juridiska vai fiziska persona , kura ražo, audzē un pārstrādā pārtikas produktus un kuri ir reģistrējušies Valsts ieņēmuma dienestā. Kooperatīvs atbalstīs preces nokļūšanu plašākā tirgū, organizēs piedalīšanos starptautiskos tirgos.

Pašlaik savu interesi par stāšanos kooperatīva biedrībā izrādījuši apmēram 60 Kuldīgas mājražotāji un amatnieki.

Kokgriezēja dzīvesbiedre Lita Strade: "Mans vīrs nodarbojas ar kokgriezumiem, nekur vairāk par Kuldīgas tirgu, kur cilvēku pirktspēja ir tāda, kāda tā ir, viņš netirgojas. Tāpēc būtu jauki, ja būtu kāda vieta, kur savu produkciju piedāvāt plašākam tirgotāju lokam. Apsveram iespēju kooperatīva sabiedrībā iesaistīties."