Dzintara gabals, kurš Liepājas piekrakstē izskalots pirms apmēram 40 gadiem, nozagts pirmdien. To Amatnieku nams bija saņēmis dāvinājumā. Unikālais dzintara gabals pazudis pēc tam, kad Amatnieku mājā viesojusies kāda persona, kura šeit iegriezusies samērā bieži un izteikusi arī piedāvājumu priekšmetu nopirkt.

"Viņš man kāds trīs reizes teica "Nu pārdod man to gabalu." Es viņam saku - "Un ko tu man? 20 eiro iedosi par viņu?" Teicu, ka tas nav pārdošanā. Nu beigās paņēma pats," teic dzintara apstrādes meistare Amatnieku mājā - Skaidrīte Vasiļeviča.

Māksliniece iesaistījusi arī policiju, kura pārbauda 1972. gadā dzimušo vīrieti. Tāpat Amatu mājas meistare apzvanījusi paziņas - dzintara apstrādes meistarus, aicinot brīdināt, ja nu gadījumā zaglis ar piedāvājumu guvumu iegādāties, vēršas pie viņiem.

"Esmu gandrīz vai pārliecināta, ka viņš to pārdos par zemu cenu, jo viņam jau svarīgākais - dabūt kaut kādus latiņus. Izpētīju internetā, ka dzintara gabala vērtība ir lielāka par tūkstoš eiro," teic māksliniece Vasiļeviča.

Policija viņai arī norādījusi, ka zādzība, iespējams, nenotiktu, ja eksponāti nebūtu brīvi pieejami apskatei ne vien ar acīm, bet arī ar rokām. Notikušais Amatnieku mājas saimniekiem liek aizdomāties par drošību. Turpmāk katru eksponātu, tai skaitā šeit izvietotās pasaulē garākās dzintara krelles, Amatnieku mājas saimnieki un meistari sargās pastiprināti.