Dzīvnieku patversme 14. Novembra bulvārī izveidota ēkā, kur savulaik atradās Pārtikas un veterinārā dienesta veterinārā laboratorija. Šeit kopš gada aprīļa veikta renovācija pēc SIA "Balex group" projekta; būvdarbu galvenā būvuzņēmēja bija SIA "Āboltiņa būvuzņēmums AG", kas uzvarēja izsludinātajā konkursā.

Komisija pārbaudīja un atzina par derīgu ekspluatācijai gan ēku, gan izbūvētās inženierkomunikācijas, taču papildus būvniekiem norādīja uz vēl paveicamajiem atsevišķiem darbiem, kas tomēr netraucē sākt patversmes telpu iekārtošanu un izmantošanu.

Vienstāva ēkā 226 kvadrātmetru platībā veikta bijušās laboratorijas pārplānošana un pārbūve, izveidojot telpas personālam, dzīvnieku turēšanai un apkopei. Atsevišķā spārnā izveidots dzīvnieku izolators, kur vispirms novietos uz patversmi atvestos iemītniekus.

Ēkā izbūvēts vietējais apkures mezgls ar cieto kurināmo, nodrošināta ūdensapgāde, uzbūvēta vietējā kanalizācijas notekūdeņu savākšanas un bioloģiskās attīrīšanas iekārta. Suņu un kaķu turēšanai ārā ir uzstādīti katrai sugai piemēroti voljeri. Daļēji veikta teritorijas labiekārtošana un žoga izbūve.

Vēl jāiekārto patversmes telpas un jāiegādājas aprīkojums; lai to izdarītu, būs jārīko iepirkumi. Tāpat vēl nepieciešams pieņemt darbiniekus, jānoslēdz līgums ar veterinārārstu par šā speciālista pakalpojumiem.

Ēkas pārbūve veikta par 161 953 latiem. Savukārt aprīkojuma iegādei, kā tiek lēsts, būs nepieciešami aptuveni 14-15 tūkstoši latu.

Dzīvnieku patversme ir izveidota, lai Liepājas pašvaldība pildītu funkciju par klaiņojošo dzīvnieku izolāciju. Taču darbu turpinās arī jau esošais dzīvnieku stacionārs Ezermalas ielā.