Iekavēto naudu strādniekam "Merks" pārskaitījis pēc tam, kad cietušais vērsies ar iesniegumu tiesā. Uzņēmums atzīst, ka nav maksājis par mašīnista nostrādātajā virsstundām janvārī un februārī, proti, vidēji par 44 līdz 62 virsstundām mēnesī, vēsta portāls.

Darbinieka juriste Elita Kosaka portālam norādījusi, ka mašīnists iesniegumu tiesā tomēr neatskaušot, jo viņa prasība ir par summu, kas divreiz lielāka par izmaksāto. Juriste portālam arī paudusi neizpratni, kāpēc darba inspekcija objektā pārkāpumus nebija konstatējusi, bet apgalvojusi, ka darbmaksas jautājumi uz šo iestādi neattiecas.

Savukārt Kurzemes reģionālās Valsts darba inspekcijas (KRVDI) vadītāja Dzintra Pētersone portālam sacīja, ka koncertzāles būvniecības objektā pārbaudes veiktas divreiz. Vienu reizi konstatēti būtiski darba aizsardzības normatīvo aktu pārkāpumi, ko "Merks" nekavējoties novērsis. Atkārtotā pārbaudē jūnija beigās pārkāpumi ne darba aizsardzības, ne darba tiesisko attiecību jomā nav konstatēti.

Prasību Liepājas tiesā pret SIA "Merks" mašīnists, kurš darba attiecības pārtrauca 1.jūnijā, iesniedza 25.jūnijā par to, ka uzņēmums atteicies apmaksāt objektā nostrādātās virsstundas. Iebildums bijis arī pret līgumā iekļauto diskriminējošo normu, kas paredz, ka, pārtraucot darba attiecības ar "Merks", darbinieks divus gadus nedrīkst strādāt pie uzņēmuma konkurentiem. Darba devējs mašīnistam arī palicis parādā par pēdējām trim nostrādātajām dienām - 97 eiro un 68 centus.