Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansētā projekta ietvaros tiks sakārtotas reanimācijas, dzemdību, bērnu, traumatoloģijas, uroloģijas, diagnostikas, uzņemšanas, terapijas un ķirurģijas nodaļas.

Kopējās projekta izmaksas ir 13,2 miljoni eiro. Tostarp ERAF līdzfinansējums ir 11,1 miljons eiro, bet valsts līdzfinansējums - 0,77 miljoni eiro.

Projekta īstenošana sākta jau pērn, taču tad pašvaldības līdzfinansējums nebija nepieciešams. Pietika ar Eiropas fonda līdzekļiem. Šogad Liepājas reģionālā slimnīca lūdz pašvaldību nodrošināt daļēju projekta līdzfinansējumu 924 394 eiro apmērā.

30% no līdzfinansējuma jeb 396 169 eiro sedz Reģionālā slimnīca. Papildus Liepājas reģionālajai slimnīcai ir jāiegādājas tehnoloģiskās iekārtas, mēbeles un inventārs par 1,3 miljoniem eiro, un šīs izmaksas nav ietvertas projektā.

Deputāti Finanšu komitejā konceptuāli atbalstīja lēmuma projektu par aizņēmuma ņemšanu uz 15 gadiem Valsts kasē 924 394 eiro apmērā Liepājas reģionālās slimnīcas pamatkapitāla palielināšanai.

Aizņēmumu paredzēts ņemt eiro valūtā. 2014. gadā būtu jāveic procentu maksājumi 2544 eiro apmērā.