Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Studiju programmu licencēšanas komisija ir akceptējusi licences piešķiršanu Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes profesionālā maģistra studiju programmai "Ekotehnoloģijas", kas atbilst Liepājas Universitātes akreditētam studiju virzienam "Vides aizsardzība". Šī ir vienīgā maģistra līmeņa studiju programma vides zinātnē Latvijā, kas nodrošina specializācijas iespējas vides ekonomikā un vides psiholoģijā un veselībā, akcentēja Milberga.

Bez minētajiem specializācijas virzieniem studentiem tiek piedāvāta iespēja izvēlēties studēt arī vides tehnoloģijas specializācijas virzienā. Studiju ilgums ir pusotrs gads (pilna laika dienas studijas), un pēc programmas absolvēšanas tiek iegūts profesionālais maģistra grāds vides zinībās.

Studiju programma "Ekotehnoloģijas", pēc Milbergas teiktā, piedāvā Latvijā unikālas videszinātniskās studijas, kas paplašina studentu tālākās nodarbinātības un pašnodarbinātības iespējas un ietver ekosistēmu inovatīvu apsaimniekošanu, ekoinovācijas radīšanu - tādu tehnoloģiju, produktu un pakalpojumu izstrādi un ieviešanu, kuru izmantošanas rezultātā tiek samazināta ietekme uz vidi, videi draudzīga patēriņa un ražošanas veida apguvi.

Studijas ietver arī klasisko ekoloģisko zināšanu padziļināšanu un starpdisciplināru kompetenču apguvi, ekotehnoloģiju praktiskai realizācijai nepieciešamo vides pārvaldības instrumentu apguvi un ekotehnoloģisko domāšanas veidu.