Trīs Olimpisko spēļu dalībnieks Liepājā ieradās pirmdienas rītā, lai gatavotos sezonas turpmākajiem startiem. Viens no Latvijas labākajiem šķēpmetējiem kopumā aizvada divus smagus treniņus dienā, un tuvākais sportista starts ir paredzēts Valsts prezidenta balvas vieglatlētikas sacensībās, kuras notiks Valmierā 19. un 20. jūlijā.

Atgādinām, ka Vasiļevskis ir šā brīža Latvijas rekorda īpašnieks, kurš sev piederošo rekordu (90,73 m) uzstādīja 2007. gadā Tallinā. Tas sportistu ierindo 10. vietā visu laiku labāko šķēpmetēju rangā. Par sasniegumiem sportā Vasiļevskis ir saņēmis arī Triju Zvaigžņu ordeni.

Vadims Vasiļevskis nesa Latvijas karogu 2004. gada Vasaras Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, tajās negaidīti izcīnot sudraba medaļu ar jaunu personisko rekordu (84,95 m), piekāpjoties tikai norvēģim Andreasam Torkildsenam un kļūstot par piekto Latvijas olimpisko medaļnieku šķēpa mešanā pēc Ineses Jaunzemes, Elvīras Ozoliņas, Jāņa Lūša un Daiņa Kūlas. Interesanti, ka Vasiļevskis tajā pašā gadā pretendēja arī uz Eiropas gada labākā vieglatlēta titulu.

Vasiļevskis Latvijas karogu nesa arī 2008. gada Vasaras Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, tādējādi kļūstot par pirmo sportistu, kas Latvijas karogu nesis divās Olimpiskajās spēlēs, pie tam — pēc kārtas. Diemžēl visneveiksmīgākais starts mūsu sportistam izvērtās tieši 2012. gada Londonas Olimpiskajās spēlēs, kur sportists pēc starta paziņoja par karjeras beigām, tomēr tā paša gada oktobrī paziņoja par karjeras turpināšanu, un šobrīd ir apņēmības pilns sevi pierādīt no jauna un sasniegt pēc iespējas augstākus rezultātus.