Liepājas starpnovadu arodorganizācijas priekšsēdētāja Rūta Zvaigznīte uzsvēra, ka pedagogiem ir apnicis klausīties nepiepildāmos amatpersonu solījumos, tāpēc gan pikets, gan streiks liecinot tikai par pedagogu izmisumu un aizvainojumu.

Zvaigznīte uzskata, ka arī šie "izmisuma soļi" netiks sadzirdēti, jo tas pats notika pēc maija piketa, kurā piedalījās teju četras reizes vairāk pedagogu, nekā paredzēts 11.decembra piketā. Zvaigznīte ir satraukta par to, ka gan pēc pedagogu iziešanas ielās, gan pēc LIZDA un partiju parakstītā memoranda nekas nav mainījies un "tagad pedagogi atrodas pēdējā vietā".

Arī Rēzeknes pilsētas arodorganizācijas vadītāja Janīna Staudža norādīja, ka skolotāji reģionā ir ļoti neapmierināti un ir gatavi par sevi pastāvēt. "Skolotāji ir ļoti neapmierināti un ir gatavi ar jebkādiem līdzekļiem pievērst uzmanību izglītības nozares problēmām un to risināšanas vitālai nepieciešamībai," atklāja Staudža.

Skolotāji ir gatavi iestāties par savām prasībām, tāpēc arī iespējamais pedagogu streiks daļā skolu noteikti esot atbalstāms, pauda Staudža.

Tomēr iespējamā streika varbūtību Alūksnes un Apes novadu arodorganizācijas priekšsēdētāja Laima Aigare pagaidām vērtē atturīgi, jo vēl neesot saņemts viedoklis no organizācijas biedriem. Viņa uzsver, ka streiks nav viennozīmīgi vērtējams pasākums, un gadījumā, ja valdība tomēr nāks pretim skolotājiem, streikot nebūs vajadzības.

Taču Aigare uzsvēra, ka pedagogu noskaņojums ir ļoti pesimistisks, turklāt valdības solījumu nepildīšana un pašreizējā attieksme liek skolotājiem justies pazemotiem.

Jau ziņots, izglītības un zinātnes ministre Seile paudusi, ka, visticamāk, algu palielinājums no 1.janvāra 10% apmērā nebūs iespējams.

Savukārt LIZDA paziņojusi, ka 11.decembrī, pieprasot finansējuma palielināšanu, pie Saeimas nama piketā pulcēsies aptuveni 2000 pedagogu no visas Latvijas, aģentūru LETA iepriekš informēja arodbiedrībā. Šāds lēmums pieņemts, jo, pretēji politisko partiju priekšvēlēšanu solījumiem, valdība nolēmusi jauna pedagogu darba samaksas modeļa ieviešanai no IZM prasītajiem 36 miljoniem atvēlēt vien trīs miljonus eiro.