Vizīte iesākās ar E. Melngaiļa muzeja apmeklējumu, jo 24. maijā Limbažos notiks Emiļa Melngaiļa svētki, atzīmējot komponista 140 gadu jubileju. Tāpat prezidents paviesojās starpkonfesionālajā Sv. Jāņa Kristītāja un Marijas Magdalēnas baznīcā.

Lādezera pamatskolā audzēkņi prezidentam uzdāvināja pašu rokām darinātu grāmatu ar zīmējumiem un vēlējumiem.

Iedzīvotājus tikšanās laikā ar prezidentu limbažniekus visvairāk interesēja zaļās enerģijas ražošanas politika valstī, kā arī vēlēšanu sistēma. Taču sevišķi jautājums par būtisku novada problēmu – autoceļa Dūči – Limbaži rekonstrukciju. Neremontēta palikusi trešdaļa ceļa jeb 8 kilometri, tačufinansējumu ceļa rekonstrukcijai nav plānots piešķirt.

Vizītes laikā Prezidents apmeklēja AS "Limbažu piens". Tas darbu atsācis pēc ilgākas dīkstāves, taču tagad ražo sieru eksportam. Tāpat vizīte notika N.Bomja maiznīcā "Lielezers".

Savukārt vizītes noslēgumā tika apmeklēts Dzīvā sudraba muzejs, kā arī nolikti ziedi pie Latvijas himnas autora Baumaņu Kārļa pieminekļa.

Prezidents noslēgumā esot izteicis gandarījumu par iespēju tikties ar darbīgiem un centīgiem Limbažu novada iedzīvotājiem un novēlēja turpināt aktīvi stādāt, jo viss, ko novadnieki dara, viņiem labi padodas.